26 Temmuz 2007 Perşembe

KKKA Asisi Henuz Bilimsel Degil

KKKA aşısı henüz bilimsel değil
ANKARA (ANKA)- Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından korunmak için bazı ülkelerde aşı yöntemiyle hastalığa karşı bağışıklık sağlandığı bilgilerinin yer aldığı haberlerler üzerine, uygulamanın “Türkiye'de kabul görmediği için kullanılmadığını” belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde “kene tutunması veya kenelerle temas sonucunda bulaşabilen ve ölümlere yol açabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından korunmak için bazı ülkelerde kişilerin aşı uygulaması ile hastalığa karşı bağışık duruma getirildiği”nin yer aldığı hatırlatıldı.

Bakanlık, bu aşının, bilimsel açıdan henüz kabul görmediği için Türkiye'de kullanılmadığını da kaydetti. Açıklamada, 2002 yılından itibaren bazı illerin kırsal kesimlerinde yaşayan kişilerde görülen KKKA'nın tedavisine yönelik spesifik bir ilaç ve uygulanabilir etkinliği uluslararası bilimsel çevrelerce kabul görmüş bir aşı bulunmadığı belirtilirken, tedavinin esasını "destek tedavisi"nin oluşturduğu ifade edildi.

Mynet

Hiç yorum yok: