27 Temmuz 2007 Cuma

Kedi Oscar Sizlerle

Kedi Oscar haberini okumuş olanlar bilirler. Oscar Kedi son saatlerini yaşayan hastaların yanına gittiğinde bunu hissedebiliyor. Söylenilen bu. Koskoca doktorlar da yalan söyleyecek değil ya. Zaten olamaz diye bir şey yok. Hayvanların bir çok sıradışı güdülerinin olduğunu biliyoruz.


Depreme duyarlı olanları, sahibinin ölümünü bilenleri, sürekli sahibinin mezarı başında bekleyenleri duyduk ve gördük daha önce.


Bütün bu hayvanlarda bence bir olgunluk, bir duruş var. Mesela Kedi Oscar'a baktığımızda da bu olgunluğu görebiliyoruz. Kendisi erkek bir kedi olsa da :) bir anaçlık var yüzünde.


Hayvanlar bazen insanlardan daha duyarlı olabiliyorlar. Bir tane köpekli video vardı; sahibinin komutu ile önce köpek emekliyordu sonra da bebeğin yapmasını bekliyordu. Bence bu süper bir olay. Olayı nasıl da kavramış köpek.


Diğer örneklerde görüleceği gibi hayvanlar bebeklerin ne kadar zararsız olduklarını görebiliyorlar. Mesela bir bebek kedinin kuyruğunu bir türlü bırakmıyor. Kediyi sinirlendiriyor herşeyden habersiz. Kedi sonunda tırnaklarını çıkarmadan patileriyle kafasına minik darbelerle vuruyor. Diğer bir videoda ise bir köpekle bebek aynı olayı yaşıyor :)


Evet kedimiz Oscar'dan yola çıktık ve hayvanlardan söz etmiş olduk.. Hayvanlar çok tatlılar ve kesinlikle korunmalılar. Bizim ülkemizde ve üçüncü dünya ülkelerinde bırakın hayvanları insanların bile kıymeti yok. Ama umudumuz önce insan ölümlerinin durması sonra da hayvanlara sahip çıkılması..
Bu hasret bizim!

Hiç yorum yok: