26 Temmuz 2007 Perşembe

izmir'de suyuna sahip cik cagrisi

İzmir'de suyuna sahip çık çağrısı

İZMİR (İHA) - Su faturalarının arka yüzüne “Su tasarrufu” mesajları bastıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece her ay 900 bin haneye ulaşmış oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), su tasarrufu kampanyasındaki mesajların daha geniş kesimlere ulaştırılması için ilginç bir yöntem uyguluyor. Nisan ayından bu yana sürdürülen ve Türkiye çapında ilgi gören kampanyada kullanılan afiş çalışmalarını su faturalarının arkasına bastırmaya başlayan İZSU Genel Müdürlüğü, böylece her ay İzmir'deki 900 bin haneye ulaşmayı başarıyor.

Küresel ısınma nedeniyle dünyanın pek çok bölgesinde su kaynakları konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlandığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, su tasarrufunun toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'ye örnek gösterilen su tasarrufu kampanyası çalışmalarıyla, bu bilinci geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Su tasarrufu kamyanyası uzun soluklu ve süreklilik arz eden bir iş olmalı. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda tasarruf bilincini canlı tutmak için su faturalarından da yararlanmaya başladık. İlçe ve beldeler dahil, İZSU'nun okuma yaptığı yerlerdeki tüm abonelere gönderdiğimiz su faturalarında tasarruf mesajlarımız yer alıyor. Bu da İzmir genelinde toplam 900 bin hane demek” şeklinde konuştu. İzmirliler'in su kampanyasına büyük destek verdiğini ve bu yönüyle kampanyanın Türkiye'ye örnek gösterildiğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen yıllara oranla bu sene sadece 2 ayda tasarruf edilen su miktarının 2.2 milyon metreküp olduğunu hatırlatarak “İzmirli vatandaşlarımıza sularına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Ama bu tasarrufa ara vermeden devam etmeliyiz. Büyükşehir olarak bu kapsamdaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Kocaoğlu, bilinçli ve tasarruflu su kullanımının devam etmesi halinde, tasarruf edilecek yıllık su miktarının yaklaşık 13.3 milyon metreküpe ulaşacağını ve bunun maliyetinin de 11 milyon 28 bin YTL'yi aşacağını sözlerine ekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Haziran ayında uygulamaya başladığı su faturalarına “Su Değerlidir Akıp Gitmesin” sloganlı mesaj uygulamasının Eylül ayının sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü, su geri kazanımını artırmak ve halkın suyuna sahip çıkması konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla, 27 Nisan'dan itibaren başlattığı kampanya ile İzmir'in her yerini afişlerle donatmış ve halkı duyarlı olmaya çağırmıştı. İZSU da okullarda gerçekleştirdiği sunumlarla özellikle çocuklarda ve gençlerde su tasarrufunun artırılmasını hedeflemişti. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, su kaçaklarının kontrolü, damla sulama sisteminin geliştirilmesi projesi, araçların geri kazanılmış sularla yıkanması gibi pek çok alanda da projeleri uygulamaya koyarak tasarrufun artırılmasına öncülük etmiş, hazırladığı su gazetesi ile toplumun geniş kesimlerini bilgilendirmişti. İzmirliler'in su tasarrufuna önem vermesi, basın yayın organlarının konuya gereken özeni göstermesi ve kamuoyunda tutması ile İZSU'nun Mayıs 2007'de kente verdiği su miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 5.15 oranında azalırken, bu oran herhangi bir su kısıntısı yapılmamasına rağmen Haziran 2007'de yüzde 7.55 olarak gerçekleşmişti. İzmirliler şimdi, Temmuz ayındaki tasarruf miktarını merakla bekliyor.

Hiç yorum yok: