21 Temmuz 2007 Cumartesi

Evlilik Depresyondan Koruyor

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, depresif kişilerin evlilik kalitesinin düşük olmasına rağmen, evliliklerinin depresif olmayan kişilere göre daha fazla psikolojik destek sağladığı belirlendi.

Yaşları 55 ve altında olan 3,066 kişinin katıldığı, ve Ohio State Üniversitesi’nden bir grup araştırmacının yürüttüğü çalışmada, son beş yıldır evli olan kişilere, evliliklerinin kalitesi ve psikolojik durumlarındaki değişiklikler ile ilgili sorular yöneltildi.

Son beş yıl içinde evlenmiş ve ayrılmış çiftler ise, çalışmaya dahil edilmedi.
Yapılan araştırmalarda, 23 ve üzeri puanın depresyon göstergesi olduğu depresyon testinde, katılımcıların hepsinin şimdiki puanlarının, evlenmeden önceki puanlarından ortalama yaklaşık 3.5 daha az olduğu belirlendi.

Evli olan depresif kişilerin, bekar olan depresyon hastalarına göre, ortalama 7.5 daha az puan aldıkları açıklandı. Sağlıklı kişilerde ise, depresyon testindeki bu farkın çok az olduğu belirtildi.
Depresif kişiler, depresif olmayanlara göre, evliliklerinde daha mutsuz olduklarını ve daha fazla çatışma yaşadıklarını bildiriyorlar. Ancak elde edilen veriler gösteriyor ki evlilik, özellikle depresif kişilerin ruhsal sağlıklarına olumlu katkılarda bulunuyor.

Journal of Health and Social Behavior’ın Haziran sayısında bu çalışmaya yer verilmiştir.
Dostlukların En İyisi Evlilik

Real Age

Hiç yorum yok: