13 Ocak 2008 Pazar

Cay Yapraklarina Bakarak Geleceginizi Okuyun

Çay Yapraklarına Bakarak Geleceğinizi Okuyun

Çay içtiğiniz fincanın dibindeki çay yaprakları size geleceğiniz hakkında birçok şey söyleyebilir!

Gün içerisinde fincanınızın dibinde kalmış yeşil çay yapraklarının sayısı fazla mı? Bu tamamen sizin daha uzun ve sağlıklı yaşayacağınızın küçük bir işareti. Araştırmalar günde 2 fincan yeşil çayın polifenol açısından zengin bir içeriği olduğu ve bunun kalp krizi ile özellikle kadınlarda felç riskini düşürdüğünü açığa çıkarıyor. Gelecekte neler mi olacak? Paranızı falcılara değil, yeşil çaya yatırın.

RealAge Önerisi : Yeterli miktarda alınacak antioksidanlar ile (polifenol buna bir örnek) Gerçek Yaş’ınızı 6 yıla kadar gençleştirebilirsiniz.

Yeşil çayın içeriğinde bulunan polifenol, vücuttaki özgür radikalleri çalıştırarak damarlardaki trafiği arttırır ve hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur. Günlük 500ml içilecek yeşil çayın kalp ve damar hastalıklarını %26 oranında azaltıldığı yeni bir çalışmada belirtildi. Tabii ki yeşil çayın dozajı arttırıldıkça korunma oranı da artmaktadır. Hem erkekler hem de kadınlara koruma oluştursa da, son çalışmanın ışığında bu korumanın kadınlar üzerindeki oranının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

Günde iki fincan yeşil çay fazla değil, ancak içemem diyorsanız, günde en azından yarım fincan içeceğiniz yeşil çayın içeriğindeki polifenol sayesinde kardiyovasküler rahatsızlıkların riskini azaltabilirsiniz. Şimdi bir fincan yeşil çay için, ve sağlıklı geleceğinizi görün!

Referans: Yeşil Çay Tüketimi ve Kardiyovasküler Hastalıklar,Kanser Arasındaki İlişki, Japonya, the Ohsaki study. Kuriyama, S., Shimazu, T., Ohmori, K., Kikuchi, N., Nakaya, N., Nishino, Y., Tsubono, Y., Tsuji, I., Journal of the American Medical Association 2006 Sep 13;296(10):1255-1265.

Hiç yorum yok: