13 Ocak 2008 Pazar

Bilgisayar Bitkinligi Sendromuna Son

Bilgisayar Bitkinliği Sendromuna Son

Bilgisayar kullanmanız baş ağrısı, bulanık görme ve göz kuruması gibi problemlere mi neden oluyor? Aşağıdaki tavsiyeleri uygulayarak bu sorunlarınıza çare bulabilirsiniz.

Çalışırken gözlerinizin hafif aşağıya doğru bakmalıdır. Her yarım saatte bir gözlerinizi ekrandan ayırın ve en az 6 metre uzaklıktaki bir objeye yoğunlaşın. Ayrıca her saat başı masanızdan ayrılarak gözlerinizi dinlendirin.

İleri teknolojinin neden olduğu sağlık sendromları
Atalarımız dünyayı keşfederken gözleri ufuktaydı. Biz ise bütün gün bilgisayar ekranına bakıyoruz. Bu durum bilgisayar bitkinliği sendromuna sebep olabilmektedir. Göz yorgunluğu, baş dönmesi, baş ağrısı, bitkinlik, boyun, sırt ve omuzlarda ağrı bu sendromun neden olduğu sorunlardır.

Sizi rahatlatabilecek yöntemleri unutmayın
Günde 3 saatten fazla bilgisayarda çalışmanız ya da oyun oynamanız sorunlarınızın artmasına neden olur. Bu yüzden sizi rahatlatabilecek şu yöntemleri her zaman uygulayabilirsiniz: Monitörünüzü, gözleriniz hafifçe aşağıya doğru bakacak şekilde ayarlayın, uzaktaki bir objeye odaklanarak gözlerinizi dinlendirin, molalar vermek üzere çalışma masanızdan ayrılın. Arada bir gözlerinizi kırparak gözlerinizin nemlenmesinin sağlayın.

RealAge Önerisi: Sağlığınızı düzenli olarak kontrol etmeniz Gerçek Yaş’ınızı12 yıla kadar gençleştirebilir.

Real Age

Hiç yorum yok: