13 Ocak 2008 Pazar

Agrilara Visne Tadinda Cozumler

Ağrılara Vişne Tadında Çözümler

Kas ağrılarını hafifletmek için kullandığınız yöntemler arasında ağrı kesici haplar ve kremler en büyük yeri tutuyor değil mi?
Peki; vişne suyunu denemeye ne denersiniz?

Doğru duydunuz. Yapılan bir araştırmada düzenli olarak tüketilen vişne suyunun, ağırlık çalışmaları sırasında meydana gelen kas ağrılarının azalmasına yardımcı olduğu
ortaya kondu. Vişneler içeriğindeki fenol ve antosiyanin sayesinde, ağrıları hafifletiyor.

Michigan Eyalet Üniversitesi'nde yapılan çalışma sonrası Dr. Nair vişnede bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların kas ağrılarını hafifletebileceğini belirtti.

Elbette kullanacağınız ağrı kesici krem ve merhemlerin etkisini yadsımıyoruz, fakat neden daha tatlı kokan bir çözüme hayır diyelim ki!
Ağırlık çalışmaları uzun vadede kas yapımına yardımcı olur fakat kısa vadede geçici kas zedelenmeleri yaratır; özellikle de egzersiz sırasında aşırıya kaçarsanız.
Vücudunuz bu hasar olduktan sonra, ağrı kesici bileşenlerini hemen olay yerine yollayarak olaya müdahale eder. Fakat ertesi gün merdiven çıkarken bu hasarın sonucunu daha iyi görebilirsiniz...

Vişne suyuna evet diyin! Bir şişe vişne suyu yaklaşık olarak 100-120 vişnenin antosiyanin içeriğine sahiptir. Bunun yarısı ise size tamamen yetebilir.
Hem yumuşak tadı, hem de ağrı karşıtı özelliğiyle tatlı bir alternatif değil mi?

RealAge Önerisi: Günde 4 adet (bazı meyvelere göre porsiyon) meyve yemeniz sayesinde, Gerçek Yaş'ınızı 4 yıla kadar gençleştirebilirsiniz.

Referans: British Journal of Sports Medicine 2006 Aug;40(8):679-683

Hiç yorum yok: