13 Ocak 2008 Pazar

Bir amaciniz olmali..

Bir Amacınız Olmalı

İş yerinizdeki stres için bir çare: bir randevu ayarlayın.

İşsizlik, şirketlerin birleşmesi, fabrikaların kapatılması, ve meslekler hakkında bitmez tükenmez haberler...Bütün bunlar ne yazık ki tüm dünyada, çalışanları taş kalpli ve sinirli yapıyor. Eğer kendinizi uç noktada hissediyorsanız ne yapmalısınız? Hemen danışmanınızla amaçlarınız üzerine bir randevu ayarlayın; amaçların açık bir şekilde ortaya konulması çalışanları mutlu eder--ve sağlıklı-- yeni bir araştırmanın önerisi.

RealAge Önerisi: Ruh sağlığınıza dikkat etmeniz ve sağlıklı ve mutlu bir hayat sizi 16 yıl gençleştirebilir.

İş beyannamesi yeni değişen yada daha ilk etapta iş konusunda geniş tanımlamalarla karşılaşan insanlar, o işle ilgili şüpheye düşüyorlar, özellikle sürekli değişim içinde olan dünya pazarında. Araştırmacılar şunu belirtiyor ki; çalışanlar işle ilgili strese girdikleri zaman, yöneticinin çalışanlara amaçlarını ve hedeflerini açık bir şekilde anlatarak onlara yardımcı olası gerekiyor. Eğer patronunuz böyle bir girişimde bulunmuyorsa, şirketinizin amaçları ve sizin oradaki rolünüz ile ilgili konuşabileceğiniz bir toplantı ayarlayın. Sosyal sigorta: işinizle ilgili harekete geçmeniz sinirlerinizi yatıştıracağı gibi, işyerinizdeki imajınıza da olumlu etkisi olacaktır.

Referans: Subjective indicators as a gauge for improving organizational well-being. An attempt to apply the cognitive activation theory to organizations. Arnetz, B. B., Psychoneuroendocrinology 2005 Nov;30(10):1022-1026.

Real Age

Hiç yorum yok: