15 Ağustos 2007 Çarşamba

Yolun Yarisina Gelmeden Gittiler

Hayat öyle bir şey ki..! Ne olduğunu anlamadan gitmekte var, yıllarca bekleyip bu sene de ölmedik demekte var. Ama bazıları genç ölürler.



30'una gelmeden

Hepsi çok genç yaşta isimlerini müzik, sinema ya da edebiyat alanında duyurdu. Milyonlarca insanı peşlerinden sürüklediler. Üstelik sadece yaptıkları işlerle değil, giyim ve yaşam tarzlarıyla da. Ama kaderin kötü bir oyunu mudur bilinmez hepsi de daha 30 yaşına bile gelmeden -pek çoğu da 27 ya da 28 yaşında- hayata veda etti. Ama aradan geçen uzun zamana karşı hiçbiri unutulmadı.

JAMES DEAN: 1950'li yılların beyazperde efsanesi... ve hala efsane. Cennetin Doğusu, Asi Gençlik gibi unutulmaz filmlerde oynadı. Henüz 24 yaşındayken kendi kullandığı arabayla geçirdiği trafik kazasında öldü.

KURT COBAİN: 30 yaşına gelmeden ölen müzik efsanelerinden. Grunge akımının öncüsü olan Nirvana'nın solistiydi. 27 yaşında intihar etti.

JİM MORRİSON: Ünlü The Doors grubunun 'beyni'. O da 27 yaşındayken aşırı dozda uyuşturucunun sebep olduğu kalp krizinden öldü.

JİMİ HENDRİX: Müzikte Seattle ekolünün önde gelen temsilcilerinden. Hala onun gibi gitar çalabilen yok. O da 27 yaşındaykenh aşırı dozda uyuşturucudan öldü.

MEHMET EMİN TOPRAK: Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmindeki performansıyla Cannes'da en iyi erkek oyuncu ödülünü filmin diğer oyuncusu Muzaffer Özdemir ile paylaştığını göremedi. Trafik kazasında öldüğünde 28 yaşındaydı.

Hiç yorum yok: