26 Ağustos 2007 Pazar

BarisaRock slogana bak!

BarışaRock slogana bak!




















60'a yakın sanatçının sahne alacağı BarışaRock adlı festivalin ilk günü tam bir şenlik havasındaydı. Afişler, slogan ve broşürler ise festivalin değişmeziydi

'Karşı festival' olarak adlandırılan BarışaRock, önceki gün İstanbul'da, Mehmet Akif Parkı'nda, konserler, tiyatro oyunları ve söyleşilerle başladı. Rock'n Coke Festivali'ni protesto etmek amacıyla yola çıkan, barışı, kardeşliği, çevreciliği savunan BarışaRock, bu yıl beşinci yaşını kutladı.
Bu akşam sona erecek olan festivalin ilk günü oldukça neşeliydi. Katılımcılar kamp alanını çarşamba günü doldurmaya başlamıştı. Ve ilk gün yaklaşık 60 bin katılımın olduğu açıklandı.
Ağırlıklı olarak 17-30 yaş grubunun ilgi gösterdiği BarışaRock'ın olaysız geçen ilk günü Mavi Duman Sahnesi ve ana sahne olan Kadife Çekiç Sahnesi'nde saat 14.00'ten itibaren konserlerle başladı. İlk gün Violet, Gevende, Zilzurna, Nev, Bülent Ortaçgil, Aylin Aslım, Hakan Kurşun ve daha pek çok grubun sahne aldığı BarışaRock'ta 3 gün boyunca 60'a yakın sanatçının konseri olacak.

Bu yıl ilk kez elektronik müziğe de kapılarını açan festival süresince BarışaRock Elektronik Müzik Sahnesi'nde 33 DJ ve grup 60 saatlik müzik performansı sunuyor. 28 tiyatro grubu da 12.00-24.00 saatleri arasında oyunlarını sahneliyor.


Festivalin değişmezi
Önceki gün festival alanı, tam bir şenlik ortamıydı. Festivalin değişmezi ise afişler, sloganlar, söylemlerdi. "Nükleer İstemiyoruz", "Irkçılığa ve milliyetçiliğe darbe", "İran - Irak olmayacağız", "KPSS Kaldırılsın" afişleri ve daha niceleri dört bir yandaydı. 45 sivil toplum örgütünün stantları da festival alanını renklendiriyordu.
Her ne kadar çöpler düzenli olarak gönüllüler tarafından toplansa da, etrafa dağıtılan broşürlere hakim olmak pek mümkün değildi! Sarıyer Belediyesi, sivrisineklerle mücadele için düzenli olarak ilaçlama yapıyordu.

Her telden müzik
Gün içerisinde ana sahne özellikle gençlerin cazibe merkeziydi. Rastalı saçlı, baştan aşağı siyahlara bürünmüş gençler kâh Gevende'nin hareketli parçasında Roman dansı yapıyor kâh Nev'in müziğiyle sakinleşiyordu. Ana konser ise Bülent Ortaçgil'inkiydi.


Barış Akarsu da anıldı
Bülent Ortaçgil'in ardından Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu sahneye çıkarak şunları söyledi: "Ben Barış'ı '68 ruhuyla yetiştirdim. Kısacık ömrüne 300 konser ve 2 albümü sığdıran oğlumu trafik terörüne kurban verdim. Her türlü teröre dur demenin zamanı gelmedi mi? Terörü bitirelim. Trafikte Barış adlı bir eylem başlatacağım."

Barış Akarsu'nun babasının konuşması sırasında izleyiciler de "Barış ölmedi kalbimizde yaşıyor" diyerek ona destek verdi.

'Başbakan Bülent'

Festivalin ilk günü pek çok kişi Bülent Ortaçgil'i bekliyordu heyecanla. Beklenen saat geldiğinde de birden sahne önüne bir yığılma oldu. Ortaçgil, sahneye çıktığında "Başbakan Bülent" tezahüratlarıyla karşılandı. Bu söze çok gülen Ortaçgil ise "Ben enayi miyim başbakan olayım?" dedi. Sanatçı, "Oyuna Devam" adlı şarkısıyla konserini açtı. Uzun zamandır söylemediği "Uyusun da Büyüsün"ün yanı sıra yoğun istek üzerine "Sensiz Olmaz", "Bu İş Zor Yonca", "Benimle Oynar mısın?", "Normal", "Olmalı mı Olmamalı mı?" gibi unutulmayan parçalarını da seslendirdi.

Milliyet

Hiç yorum yok: