25 Ağustos 2007 Cumartesi

Hangi Sac Modeli Size Gore?

Hangi saç modeli size göre?

En iyi görüntüyü, yüzünüzü en iyi ortaya çıkaran saç stilini seçerek yakalayabilirsiniz. Dikkate almanız gereken ilk özellik yüz hatlarınızdır. Yüzünüz yuvarlak, oval, kare ya da uzun mu? Eğer yüzünüzün şekli konusunda kararsızsanız bunu belirlemenin en kolay yolu yüzünüzden tüm saçları çekmektir. Böylece yüz hatlarınızı daha yakından inceleyebilirsiniz. Aynaya çok yakın durarak bir ruj yardımıyla yüz hatlarınızı çizin. Biraz uzaklaştığınızda yüz hatlarınızın aşağıda verilen kategorilerden hangisine uyduğunu belirleyebilirsiniz.

Kare yüz hatları

Kare bir yüz, geniş bir alın ve kare bir çene çizgisiyle köşelidir. Bu yüze en güzel görüntüyü verebilmek için yumuşak dalgalara veya kıvrımlara sahip bir saç stilini tercih edin. Bu stil, çene çevresindeki sert çizgileri yumuşatacaktır. Saçlar bir yana ayrılmalı ve perçem yüzden uzak bir yöne taranmalıdır.

Oval yüz hatları

Uzun bir yüz hattı, yüksek bir alın ve uzun bir çene özelliklerine sahiptir. İhtiyacıolan tekşey genişlik illüzyonudur. Kısa katlarla etkiyi yumuşatın veya yatay çizgiler yaratmak için perçemleri tercih edin. Dalgalı perçemler de uzun hatlara sahip bir yüzü dengeleyecektir. Kaçınılması gereken stiller: Dalgası olmayan, düz ve uzun saç stilleri.

Uzun yüz hatları

Oval yüz hatlarının, sivri bir çeneye doğru incelen, dar bir alınla birlikte geniş elmacık kemikleri vardır. Bu yüz hattı birçok uzman tarafından mükemmel yüz hattı olarak kabul edilir. Eğer oval bir yüz hattına sahipseniz istediğiniz her saç stilini kullanabilme şansına sahipsiniz.

Yuvarlak yüz hatları

Yuvarlak yüz hatlarında alın ile çene arasındaki mesafe, yanakların arasındaki mesafeye neredeyse eşittir. Kısa perçemleri olan ve yüzü uzatan bir stil ve yüzün daha ince görünmesini sağlayan kısa kesimleri tercih edebilirsiniz. Kıvırcık stillerden uzak durun çünkü ilgiyi yüzünüzün yuvarlaklığına çekecektir.

Eğer gözlük kullanıyorsanız

Büyük çerçeveler ince yumuşak bir kesimi, ince çerçeveler ise çok hacimli bir saç stilini bozabilir. Saçınıza yeniden stil vermek için kuaföre giderken gözlüğünüzü de yanınıza alın. Kuaförünüz, saç şeklinize karar verirken gözlüklerinizi de göz önünde bulundurur.

Hayat kurtaran ipuçları

Çıkıntılı burun: Stilinize yumuşaklık katın.
Sivri çene: Çene çizgisinde genişleyen saç stillerini tercih edin.
Alçak alın: Kalın perçemler yerine, ince dağınık perçemli stilleri tercih edin.
Yüksek alın: Bir perçemle gizleyin.
Basık çene: Dalga veya kıvrımlarla çene seviyesinin altına gelen saç stillerini tercih edin.
Düzensiz saç: Perçemler bu sorunu çözebilir.

Geri kalan etkenler

Yeni bir saç stili seçerken vücudunuzun geri kalanını da göz önünde bulundurmalısınız. Eğer geleneksel armut şeklinde bir vücuda sahipseniz çocuksu stillerden uzak durun; bu, ilginin vücudunuzun alt kısmında yoğunlaşmasına neden olur. Narin kadınlar çok fazla kıvırcık saçlardan kaçınmalıdırlar çünkü bu kafanın daha büyük ve vücudun orantısız görünmesine neden olur.

Hiç yorum yok: