25 Ağustos 2007 Cumartesi

Veda Zamani Geldi!!!

Ve Veda Zamanı

Temmuz 2000'de dönemin başbakanı Bülent Ecevit'e 'iade -i ziyaret' çerçevesinde Başbakanlık'a gelen Cumhurbaşkanı Sezer, AKP döneminde 'ilk ve son kez' Başbakanlık'ı ziyaret ederek Erdoğan'la vedalaştı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 14 Temmuz 2000'den bu yana ilk kez Başbakanlık'ı ziyaret etti. 7 yılı aşan görev süresi boyunca, laiklik eksenli tartışmalar çerçevesinde AKP hükümetiyle mesafeli bir ilişki yürüten, birçok atama ve yasal düzenlemeyi geri çeviren Sezer, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la vedalaştı.

Başbakanlık Merkez Binası'na dün 11.20'de gelen Sezer'i, makam arabasının kapısının önünde Erdoğan karşıladı. Erdoğan ve Sezer daha sonra Başbakanlık merdivenlerinde tokalaşarak basına poz verdi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin sonunda Erdoğan, Sezer'i yine makam aracına kadar uğurladı. Sezer'e el sallayan Erdoğan, makam aracının Başbakanlık'tan uzaklaşmasını bir süre bekledi. Sezer de aracının içinden gazetecilere el salladı.

Hatıra plaketi
14 Temmuz 2000'de, dönemin başbakanı Bülent Ecevit'e "iade-i ziyaret" amacıyla Başbakanlık'a gelen Sezer, AKP döneminde de Başbakanlık'ı "ilk ve son kez" ziyaret etmiş oldu.
Kendisini ziyaret eden üst düzey konuklara çini ve gümüş hediyeler vermesiyle tanınan Erdoğan, Sezer'e ise bu tür bir armağan sunmamayı tercih etti. Ziyaret sırasında Erdoğan, Sezer'e günün anısına bir "hatıra plaketi" takdim ederken, Başbakanlık kaynakları, Sezer'e manevi değeri olan özel bir hediye hazırlandığı yolundaki haberleri yalanladı.
Erdoğan, daha önce kendisine veda ziyaretinde bulunan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e İznik çini ayaklı büyük boy kâse, Papa 16. Benedictus ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ise gümüş ibrik sunmuştu.

Sezer, Anafartalar Marşı'yla uğurlandı

Sezer, dün Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a da veda ziyaretinde bulundu. Genel-kurmay Karargâhı'nda Büyükanıt tarafından Dumlupınar Marşı'nın çalındığı askeri törenle karşılanan Sezer'in ziyareti 30 dakika sürdü. Sezer karargâhtan Anafartalar Marşı'yla uğurlandı.

ANKARA Milliyet

Hiç yorum yok: