23 Ağustos 2007 Perşembe

Saglikli ve Mutlu Cinsellik icin Mutfaga Dikkat

Mutlu cinselliğin sırrı mutfakta

Marrena Lindberg’in geçtiğimiz haftalarda çıkan 'Orgazmik Diyet’ adlı kitabı, özel bir diyetle, önceden doyuma ulaşmamış kadınların bile orgazm olacaklarını iddia ediyor. Diyette 'Orgazm Katilleri’ adı verilen yiyecekleri günlük yemek listenizde minumuma indirmeniz gerekiyor.
Cinsel hislerin tam olarak çalışması için vücut kimyasının buna yönelik olması gerekiyor. Yiyeceklerinizden kafein, şeker, tatlılar, beyaz ekmek, patates gibi zararlı karbohidratları kaldırmalısınız. Et, zeytinyağı,tavuk, balık ve yumurta, sütlü mamul içeren proteinlere diyetinizde ağırlık vermelisiniz.

Tabii bir de günde 30 gram siyah çikolatayı ihmal etmeyeceksiniz. O zaman 'orgazm’ dengesini elde etmeniz mümkün, ayrıca yüksek dozda alınan balık yağı, C vitamini ve biraz da demirin faydası büyük.

İşte orgazmın yolunu açan yiyecekleriniz:

Testosteron hormonu cinsel isteği artırdığından bu hormonun daha çok salgılanması için diyetinizde yüzde 30 oranında protein, yüzde 30 oranında yaÇ (zeytinyağı ile et ve tavukta bulunan yağ), yüzde 40 oranında karbohidrat (şeker, tatlı, beyaz ekmek, patates hariç) alın. İstediğiniz kadar meyve ve sebze yiyebilirsiniz. Çünkü bunlar kompleks karbohidratlardır. Kaliteli balık yağı yeni çağın viagrasi olarak düşünülüyor. C vitamini için her gün 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu için.

Diyete üç günlük bir örnek

1. GünKahvaltı: Üzerine organik müsli konmuş yoğurt ve meyveÖğle yemeği: Çok tahıllı ekmeğin üzerine konmuş jambon ve gravyer peyniri. Yanında mayonez veya hardal, taze biber ve havuçAkşam yemeği: Fırında tavuk, yanında brokoli ve zeytin yağı, limon soslu salata

2. GünKahvaltı: Hindi salamlı omlet, yanında domates, soğan ve biberÖğle yemeği: Sebze yemeği ve meyveAkşam yemeği: Çin usulü pişmiş karışık sebze. (Kırmızı biber, brokoli, soğan, mantar yerfıstığında çevrilmiş) ve ince et parçaları ile, yanında ufak bir porsiyon pilav

3. GünKahvaltı: 2 dilim jambon, 1-2 yumurta, 1 dilim kızarmış ekmekÖğle yemeği: Ekmeksiz peynirli burger, sossuz büyük salataAkşam yemeği: İnce pide ekmek içi yoğurt soslu tavuk, domates, salatalık zeytin ve beyaz peynirli salata (zeytinyağlı)

Milliyet İnternet

Hiç yorum yok: