29 Haziran 2007 Cuma

TNT Kitap Kampanyasi

“TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” kitap toplama kampanyasında toplanan 5 TIR kitabın tasnifi için TNT Ekspres Türkiye çalışanları seferber oldu.


TNT Ekspres Türkiye Geleneksel Kitap Toplama Kampanyası’nda toplanan kitap ve bağışta bulunanların sayısında rekor kırıldı. 5 TIR dolusu kitabın tasnif işlemine TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da katıldı.


TNT Ekspres Türkiye’nin bu yıl 4üncüsü düzenlenen “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” Kitap Toplama Kampanyası’na gösterilen ilgi giderek artıyor. TNT Ekspres Türkiye’nin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte düzenlediği kampanyaya Türkiye’nin dört bir yanından bini aşkın kişi kitap bağışında bulundu.


10 Ağustos 2003 tarihi itibariyle toplanan kitap sayısı 150 bine ulaştı. Kitaplar, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere kütüphanesi ve kitabı olmayan okullara gönderilecek. Okul başına 2 bin kitabın yollanacağı kampanya ile bu yıl yaklaşık 75 okul kitaba kavuşacak.


Kitap bağışının Eylül başına kadar süreceği kampanyada toplanan 5 TIR dolusu kitabın okullara gönderimi öncesinde tasnifi TNT Ekspres çalışanlarınca büyük bir titizlikle gönüllü olarak yapılıyor.


Kitap tasnif işlemine, TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da katılarak, kitapları gidecek bölgelerin ihtiyaçlarına göre ayırdılar. TNT Ekspres Türkiye çalışanlarının ve müşterilerinin de kitap bağışladığı kampanyada şimdiye kadar yaklaşık 100 bin kitap tasnif edildi.


Eylül ayının ilk haftasına kadar kitap kabul edilecek olan kampanyada bağışlanmak istenen kitaplar Türkiye’nin her noktasından TNT Ekspres kuryeleri tarafından ücretsiz olarak alınıyor ve TNT Ekspres’in bu kampanya için özel olarak tahsis ettiği depoda toplanıyor.


TNT Ekspres Türkiye, her yıl Kütüphaneler Haftası’nda start alan “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” isimli kampanya sayesinde, ders kitabı bile bulmakta zorlanan öğrencileri dünyayla tanıştıracak benzersiz kütüphanelere kavuşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü yayınlar ile eğitim ve genel kültür kitaplarından oluşan kitapların kabul edildiği TNT Ekspres’in kitap toplama kampanyasına katılmak isteyenler 444 0 868 nolu telefondan detaylı bilgi alabilirler.


Kapıdan kapıya hızlı kurye taşımacılığı sektörünün en hızlı ve en güvenilir şirketi olan TNT Ekspres, 200 ülkedeki 891 depo ve dağıtım merkezi aracılığıyla, haftada yaklaşık 3.6 milyon adet gönderi taşıyor. Dünya çapında 20 binden fazla kara taşıtı ve 43 hava taşıtından oluşan güçlü ulaşım filosuna ve Avrupa'daki en geniş teslimat altyapısına sahip. Sektörde insana yaptığı yatırımlarla küresel ün kazanan ilk şirket olan TNT Ekspres’in 2002 yılı cirosunu 11,782 milyar Euro olarak açıklandı.

Hiç yorum yok: