19 Haziran 2007 Salı

Dostluk, Kardeşlik ve Barış..!

Ülkemiz her zamanki gibi gerilimli günler geçirmekte. Artan terör olayları, seçim sürecinin çoktan başlamış ve sonlara yaklaşılmış olması, senaryo söylentileri, maddi zorluklara gömülen halk ve bunun gibi sorunlar sonucu ortam fazlasıyla gerildi.

İnsanlar birbirlerine güvenmiyorlar. Birbirlerinin kuyusunu kazmak için uğraşanlar var. Tüm bu şartlarda tüm ümidimiz barış, kardeşlik ve dostluk olacak yine. Herkes içindeki insanı dinleseydi herşey ne güzel olurdu. Oysa ki günlük hayat bizleri kirletiyor. Kötü insanlar iyi insanların arasında eriyip yok olmalı normalde. Ama bizde durum çok farklı..! Bizde iyi insanlar zamanla eriyorlar ve çevrelerine uyum sağlıyorlar. Nasıl ki yeni atanan bir öğretmen diğerlerinin arasında idealistliğini yitiriyorsa iyi insan da iyi olmayanlar içinde değerlerini yitiriyor.

Bizde anı çok; bir anıyla devam ediyorum :)

Geçtiğimiz hafta sonu bir arkadaşıma davetliydim. Mangalı yakmış, sofraya rakıyı koymuştu ben gitmeden. Onunla aramızda siyasi farklar yoktu. Ama sonradan gelen arkadaşlar ile beraber masada bir mozaik oluşturduk adeta. Bir AKP'li, bir MHP'li ve diğer bir kaç partili bir araya geldik. Aramızda din ile ilgilenmeyen de vardı, dindar olan da vardı.

Her şey çok güzeldi; rakı, mezeler, mangal.... Ama en güzeli bu insanların ortak bir dil kullanabilmeleri ve bir araya gelebilmeleriydi. Herkes fikrini söyledi. Herkes birbirinini dinledi. Bazı şeyler kabul görmese de bazı taraflardan en azından saygı duyuldu.

Demokrasi insanlığın gereğidir. Onur, özgürlük, sevgi, saygıdır.

Masada bunu gerçekleştirmek güzeldi. Gece bittiğinde herkes aynı fikirdeydi. Gün güzel geçmişti. Masadaki bir çok kişi yeni dostlar kazandığı için mutluydu.

Bizler yıllardır bu coğrafyada bir arada yaşayan insanlarız. Herkesin herkeste hakkı vardır. Bu nedenle birbirimizi bırakın öldürmeyi, kırmak yerine tam tersi bir bağlılık içine girmeliyiz.

Dostluk, barış, sevgi, saygı, kardeşlik özlenilmiş duygular bizler için.

Gel! Ne olursan ol! Gel.....!

Hiç yorum yok: