12 Eylül 2007 Çarşamba

Genclik ve Toplumsal Duyarlilik uzerine...

Ulkemiz gencligi uzerine cok cesitli -genelde olumsuz- yorumlarla sIk sIk karsilasiriz. "Gec yavrum gec senden ne koy olur ne de kasaba." "Suna bak bir de genc olacak. Senin okudugun okulu." gibi tabirleri hepimiz duyariz cevremizden ya da bizlerde bu ve bunun gibi tabileri kullaniriz. Gencligimizin toplum uzerinde olumsuz bir tablo cizmis oldugu gercegini; biz gencler olarak her gun yasiyoruz ve bundan oldukca rahatsiz oluyoruz. Bizler Akdeniz Universitesi gencleri olarak 3 senedir yilmadan usanmadan her turlu zorluklara karsi cikarak bu tabirleri degistirmek icin calistik ve calisiyoruz. Bugun bu iletiyi sizlere ulastirmamizin amaci sizlere genclikle ilgili guzel haberler vermek. Genclerimizin gercekten desteklendikten sonra neler yapabilecekleri gercegini sizlerle paylasmak...

Bizler Akdeniz Universitesi Toplumsal Duyarlilik Toplulugu olarak 3 senedir, Akdeniz Universitesinde sosyal sorumluluk tasarilari gerceklestirerek cevremize karsi sorumlulugumuzu yerine getiriyoruz.

Gectigimiz ogretim yilinda gerceklestirmis oldugumuz etkinliklerimiz.

Kardesim Olur musun?: Antalya Zubeyde Hanim Cocuk yurdundaki kardeslerimizle hafta sonlarimizi paylastik. Onlarla ders calistik, oyun oynadik, ucurtma ucurduk, bilgisayar ogrendik, sinemaya gittik...
Engelsiz Kalpler: Universitedeki engelli bir arkadasimizin onculugunde engelli arkadaslarimizin sorunlarini duyurmaya ve bu konu uzerine dikkat cekmeye calistik.

Gulen Yuzler: Akdeniz Universitesi Tip Fakultesi hastanesindeki losemili kardeslerimize ve ailelerine moral ve kan destegi verdik.

Turkce Otobusu Kalkiyor: Son yillarda Turkce'de meydana gelen yozlasmaya dikkat cektik.


Not: Bu calismalarimiza iliskin ayrintili bilgileri http://www.geocities.com/emrah_d_a_l/AkdenizTDK06-07.doc baglantisindan etkinlik raporumuzu inceleyerek ogrenebilirsiniz. Raporumuz fotogaraflidir.


Daha onceki yillarda farkli bir isim altinda yaptigimiz calismalarimiz:

08 Nisan 2006 da Antalya Karaalioglan Parki girisinde 3 saat kitap okuma etkinligi gerceklestirerek toplumumuzun kanayan yarasi olan Kitap Okuma sorununa Antalya halkinin dikkatini cektik.

21-22-23 Nisan 2006 da 3 gun boyunca 100 gencle birlikte Kaleici'nin tanıtımına katkı sagladik, bir okulun ic cephesini boyayip siralarini cilaladik, Cocuk esirgeme yurdundaki kardeslerimizle eglenceli bir gun gecirdik

Egitime destek diyerek OKS ye hazirlanan kardeslerimize yardim ettik.

Bizim Kahramanlarimiz diyerek unutulmaya yuz tutmus halk kahramanlarimizi hatirlatmaya calistik.

NEDEN TOPLUMSAL DUYARLILIK?

Toplumsal Duyarlilik Toplulugu: universite gencliginin; yarin kaygisi olmayan, uyusuk, umursamaz, eglence duskunu bir yigin degil: Bu toplumun birer bireyi olmanin kendisine yukledigi sorumlugun farkinda olan ve bu sorumluluk geregince; tuketen degil ureten, konusan degil calisan, kendisine belli hedefler cizen ve bu hedeflere ulasmak amaciyla devamli ilerleyen bir nesil olmasini saglamak amaciyla ortaya cikan bir universite genclik hareketidir.

Bu topluluk toplumsal duyarlilik tasarilari ve etkinlikleri gerceklestirerek; yerel kaynagi harekete gecirmek, gencleri toplumsal duyarlilik tasarilarina yonlendirmek, bu sayede gelecegin teminati olan genclerin dogru ugraslarla mesgul olmasini saglamak ve toplumumuzda unutulmaya yuz tutmus birlik ve beraberligi gerceklestirmek gibi amaclari kendisine hedef edinmistir.

Bilgilerinize...

Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Topluluğu

Hiç yorum yok: