19 Eylül 2007 Çarşamba

Erkekler icin meme kucultme operasyonu

Rahatsız olan varsa yapılmalı. Artık bir ömür sıkıntı çekmeye gerek yok.. İmkan
ve olanaklar varsa neden insan rahatsız gezsin..


Erkeklere meme küçültme operasyonu


EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda, erkeklerde psikolojik rahatsızlık uyandıran meme küçültme ameliyatları yapılıyor.

Hormonların ve kullanılan bazı ilaçların etkisiyle özellikle 40 yaşından sonra erkeklerde meme büyüklüğü (jinekomasti) adı verilen hastalığın ortaya çıktığını belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Özek, “Bu hastalarımız özellikle yaz mevsiminde denize girmekten kaçınmakta, ince kıyafetler giyememekte. Bu durum hastaların psikolojilerini olumsuz etkilemekte. Hastalık 40 yaşından sonra görülmekle birlikte 17- 18 yaşlarında da ortaya çıkabilmekte. Kliniğimizde meme küçültme ameliyatı için başvuran 17 yaşından 60 yaşına kadar hastamız var'' dedi.

Bu ameliyatın memede 2 seneyi aşkın şişlik devam etmesi durumunda gerçekleştirildiğini anlatan Doç. Dr. Özek, “İlk yöntem meme başından yapılan bir kesi ile meme dokusunun çıkarılması. İkinci yöntemde ise eğer vücutta fazla yağ varsa yağ emme ile memedeki şişliği ortadan kaldırıyoruz. Operasyon ortalama 2 saat kadar sürüyor. Ameliyat sonrası hastalar 15- 20 gün elastik bandaj kullanıyor'' diye konuştu.

Erkekler arasında özellikle son yıllarda meme küçültme ameliyatlarının artış gösterdiğini kaydeden Doç. Dr. Özek, kliniklerinde yılda ortalama 20 meme küçültme ameliyatı yaptıklarını söyledi.

İZMİR, (DHA)

Hiç yorum yok: