17 Nisan 2007 Salı

Turkiye Cinayetler Memleketi

Gazetede bugün okumuş olduğum bir haber ile yine toplumsal tedirginliğim tavana vurdu. Sizlerle gazeteden yaptığım alıntıyı paylaşacağım. Yine büyük bir kötülük. İnsanın duygularını harap eden bir olay.

Çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat Peker'in eski şöförü Suat Dursun'un öldürüldükten sonra parçalara ayrılıp bavula konularak denize atılan cesedi Tuzla'da bulundu. Orhanlı Beldesi'nde yaklaşık 3 ay önce 34 U 3835 plakalı Mercedes marka otomobilin yanmış halde bulunmasıyla ilgili soruşturma apsamında vahşi bir cinayet ortaya çıkarıldı. Jandarma, yakınında kopuk bir bacak bulunan yanmış otomobilin Peker'in şoförlüğünü yapan Dursun tarafından kullanıldığını tespit etti. Bu bilgiden yola çıkan jandarma, olaydan kısa süre sonra şüpheli olarak Yasin Dirier'i gözaltına aldı. Dirier ifadesinde Dursun'u, Pendik Kurtdoğmuş köyünde içki içtikleri bir sırada Tanay Hoşgüler ile birlikte tabanca ile vurarak öldürdükten sonra balta ve testerelerle cesedini parçalara ayırıp bavula koyduklarını itiraf etti. Dirier, cesedi ise Hoşgüler'in kendisinin bilmediği bir yere gömdüğünü öne sürdü. Soruşturma kapsamında Tuzla Polisi tarafından yakalanan Tanay Hoşgüler de ilk ifadesinde cinayeti itiraf etti. Dirier ile Hoşgüler'in, Dursun'u öldürdükten sonra balta ve testere ile parçalara ayırdıkları cesedi bir bavula
koyup tuzla sahiline getirdikleri ve denize açıldıkları kayıkla birlikte
batırdıktan sonra yüzerek karaya çıktıkları anlaşıldı. Polis ifadeler
doğrultusunda Dirier ile Hoşgüler'in yakın arkadaşları Ümit Şimşek'i cinayetin
azmettirici olarak aramaya başladı. Dursun'un, Şimşek'in kız yeğeni ile ilişkisi
bulunduğu gerekçesiyle öldürüldüğü öne sürülüyor.


Böyle bir vakayı yaşamak bir yana dursun sadece şahit olmak bile ne kadar dehşet verici. Bu şekilde öldürülen insan temiz bir insan olmayabilir. Şoförlüğünü yaptığı insanın neler yaptığı zaten belli. Ama bunların hepsi aynı kapıya çıkar. Kötülük kimin elinden gelirse gelsin kötülüktür. İnsanımız bu işlere çok meyilli. Siz siz olun çocuklarınızdan ve velisi olduğunuz gençlerden bu görüntüleri uzak tutun..

Hiç yorum yok: