28 Ekim 2007 Pazar

Alarko Toplulugu Bursu

ALARKO TOPLULUĞU MENSUPLARININ ÇOCUKLARI İÇİN VERİLEN BURSLAR

Bursların Kapsamı

Topluluk mensuplarının çocuklarına yönelik burslar; liseye ve üniversiteye giden çocukları kapsıyor.

Bursların Koşulları:

Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez. Burs alan öğrenci, düzenli bir öğrenci yaşamının gereklerini yerine getirmeyi, okuluna derslerini aksatmadan devam etmeyi kabul eder. Öğrenimin aksatılması halinde burs iptal edilir; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılamamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı'na aittir. Alarko Eğitim-Kültür Vakfı gerekli gördüğü hallerde verdiği bursu hiçbir sebep göstermeksizin iptal etme hakkına sahiptir. Öğrencinin anne veya babasının Alarko Şirketler Topluluğunda en az 5 yıl çalışıyor olması gerekmektedir. Öğrencinin ailesinin 2006 yılı net gelirinin 11.500.-YTL'nin (ücret, ikramiye, sosyal yardım, prim ve ailenin diğer gelirleri dahil) altında olması gerekmektedir. (Bu gelir sınırı, her yıl yeniden belirlenir.) Öğrencilerin bir önceki öğrenim yılındaki notlarını belgeleyerek başarılarını kanıtlamaları amacıyla "karne" ve "başarı belgesi" fotokopilerini Burs İstek Formu ile birlikte ALEV'e ibraz etmeleri gerekir. Burs'a kesin hak kazanmak için, anne veya babanın görev yaptığı Şirket/Müessesenin en üst amirinin onayı alınır. Öğrencinin yıl kaybetmemiş olması gerekmektedir. Her aileden 1 öğrenciye burs verilir. Öğrenci burs almaya; başarısının ve burs'a ilişkin şartlarının ortadan kalkmaması kaydı ile; Liseye başladıysa lise bitinceye kadar, Üniversiteye başladıysa üniversite bitinceye kadar devam eder. Öğrencinin anne veya babasının emeklilik nedeni dışındaki bir nedenle Alarko Topluluğu'ndan ayrılması halinde burs iptal edilir.

Seçim Şekli: Burs başvurusu, öğrencilerin daha önce doldurduğu ve Mensubun bağlı bulunduğu Şirketin Yöneticisinin de doğruluğunu onayladığı ALEV Burs İstek Formunun ALEV Yönetimine teslim edilmesi ile yapılır. Mensup Çocukları için ayrılan kontenjan ALEV'in aynı yıl verdiği Üniversite, E.M.L. ve Teknik Lise burs bütçesinin % 10'unu geçemez. Burs talebinin kontenjanı aşması durumunda müracaatlar arasından başarı sıralamasına göre seçim yapılır (Eşitlik halinde; öğrencinin yaşı, anne veya babasının kıdemi ve ailenin gelir düzeyi dikkate alınır.) Bursiyer seçimde Şirketlere göre dağılım ayrıca dikkate alınır.

Ödeme Şekli:

Aylık burs miktarı; 2006 - 2007 dönemi için; lise öğrencileri için 65.-YTL/ay ve Üniversite öğrencileri için 150- YTL/ay'dır. Ödemeler, her ayın ilk haftası içinde Alarko Merkez Veznesi kanalıyla veya banka hesap numarasına yalnızca öğrenim (Ekim-Mayıs) aylarını kapsayan dönem için yapılır.

www.alarko.com.tr


ÜNİVERSİTE BURSLARI
Bursların Kapsamı
A- Dr. Üzeyir GARİH Bursu;
Topluluk Başkanımız Merhum Dr. Üzeyir Garih anısına,
İ.T.Ü. Makina Mühendisliği Bölümü son sınıf veya lisans üstü öğrenim gören 4 öğrenci,
B- ALEV Bursu
İ.T.Ü., O.D.T.Ü., B.Ü. üniversitelerinin aşağıda belirtilen bölümlerinde son sınıf ve lisans üstü öğrenim gören öğrenciler ile,
İ.Ü. İşletme Fakültesi, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü ve Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.
Üniversiteler bazında bölümler;
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)
Makina Mühendisliği Bölümü,
İşletme veya Endüstri Mühendisliği Bölümü,
Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
İnşaat Mühendisliği Bölümü,
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (O.D.T.Ü.)
Makina Mühendisliği Bölümü,
Endüstri Mühendisliği Bölümü,
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)
Makina Mühendisliği Bölümü,
Endüstri Mühendisliği Bölümü,
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (İ.Ü)
İşletme Fakültesi,
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (A.Ü)
Siyasal Bilgiler Fakültesi,
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,
Endüstri Mühendisliği Bölümü
Bursların Koşulları:
Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez.
Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersi bulunmaması gerekir.
Burs alan öğrenci, düzenli bir öğrenci yaşamının gereklerini yerine getirmeyi, okuluna derslerini aksatmadan devam etmeyi kabul eder.
Öğrenimin aksatılması halinde burs iptal edilir; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılmamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı'na aittir.
Alarko Eğitim-Kültür Vakfı gerekli gördüğü hallerde verdiği bursu hiçbir sebep göstermeksizin iptal etme hakkına sahiptir.
Seçim Şekli:
Öğrenciler, Üniversitelerin Burs Ofislerinden aldıkları ALEV Burs İstek Formlarını doldururlar.
Burs Ofisleri, bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV Yönetimine iletir.
ALEV yönetimi tarafından burs başvurusu kabul edilen öğrencilere burslarının kabul edildiğine dair bir mektup gönderilir.

Ödeme Şekli:
Aylık burs miktarı 2006-2007 dönemi için 150.-YTL/ay'dır.
Ödemeler, her ayın ilk haftası içinde yalnız öğrenim aylarına (sömestre dahil) mahsus olmak üzere öğrencilerin banka hesap numaralarına yapılır.
ÜNİVERSİTE BURS İSTEK FORMU .doc (Bu formu okulunuzun Burs Ofisinden temin edebilirsiniz.)

Hiç yorum yok: