27 Nisan 2008 Pazar

Yaşam kaliten bozulmasın!

Yaşam kaliten bozulmasın!

Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız basit değişiklikler ile İritabl Bağırsak Sendromundan kolayca kurtulabilirsiniz.

25 Nisan 2008 Cuma

Ülkemizde görülme sıklığı birçok Avrupa ülkesinden daha yüksek olan İritabl Bağırsak Sendromundan (İBS) şikâyetçi olanlar kimi bölgelerde nüfusun yüzde 20'sini buluyor. Oysa beslenme alışkanlıklarında yapacakları basit değişiklik çok şeyi değiştirebiliyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre İBS, soğuk algınlığından sonra işe veya okula gidememe nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Ancak hastaların çoğu bu durumu yaşam biçimi olarak kabulleniyor ve yaklaşık yüzde 70'i hekime başvurmuyor.


Novartis OTC tarafından düzenlenen II. Gastroenterohepatoloji Günleri çerçevesinde yapılan İBS sempozyumunda konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Gastroenterohepatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynel Mungan, karın ağrısı, şişkinlik, ishal ya da kabızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan rahatsızlıkta ilaç ve psikolojik tedavilerin yanı sıra yaşam kalitesinin yükseltilmesi için liflerin sürekli kullanımının önemini vurguladı. Hastalığın nedenlerinin bilinmediğini belirten Mungan, İBS şikâyetlerinde tavsiye edilen tahıl, ekmek, baklagil, meyve ve sebze gibi doğal liflerin şişkinlik yapması sebebiyle dikkatli önerilmesi gerektiğini ve prebiyotik ve probiyotik etkilerinden dolayı doğal bir lif olan hidrolize "guar gum" (PHGG) kullanımının önemine değindi.

Yorulmadan zayıflayın

Tüm vücudunuzu aynı anda ve zorlamadan çalıştıran Life Fitness Cross Trainer, yüksek kalori yakımını sağlarken, motivasyonu artıran birçok egzersiz programıyla adeta tek başına bir spor salonu gibi çalışıyor. X3 Cross Trainer, tüm vücudu bir arada çalıştırıyor ve yoğunluk belli bir bölgede toplanmadığı için hedeflenen kalori yakımına daha az yorularak ulaşılıyor. "Whisper stride" özelliği sayesinde istenilen her saatte sessiz bir şekilde spor yapmaya imkan veren X3 Cross Trainer, pek çok programı birarada barındırıyor. Manuel kullanım seçeneği, başarısı kanıtlanmış verimli Life Fitness programları Hill ve Random'un yanı sıra; direnci yavaş yavaş artıran EZ-Incline Resistance ve arazi koşulları simule edilerek, inişli çıkışlı ve farklı direnç seviyelerinin bir arada bulunduğu Sport Training programlarını sunuyor. X3 Cross Trainer ayrıca, kas ve dolaşım sisteminizi egzersize hazırlayan Warm Up Mode, egzersiz sonrası kalp atışlarını güvenle normal seviyesine döndüren Cool-Down Mode gibi özelliklere sahip.

Hiç yorum yok: