27 Nisan 2008 Pazar

Hangi gözlük size göre?

Hangi gözlük size göre?

Gözlük alışverişinizi kolaylaştırmak ve zamandan kazanmak için moda olan hangi model gözlüklerin yüzünüze uygun olduğunu öğrenmeniz gerekiyor.

Bu yıl çok büyük, maske şeklinde gözlükler moda. Bunlar yüzü tamamen kaplıyor. Birçoğu Swarovski kristallerle süslü, kristalsiz bulursanız şanslısınız. Saplarda ve gözlükle sapların birleşme noktalarında bol bol parlak taşlar kullanılmış. Moda renkler dore ve lame. Prada, Dolce & Gabbana, Burberry, Vogue markalarında bu renkler yoğun şekilde kullanılmış. Kahverengi, siyah veya çift renkli ya da leopar desenli gözlükler de dikkat çekiyor.
Kemik gözlüklerde yuvarlak formlar, kahverengi, siyah ve bej renkleri ağırlıkta. Ray Ban Wayfarer hızlı bir dönüş yaptı; birçok ünlü yüzünden eksik etmiyor. Yazın trendi renklerine ise pembe, kırmızı ve mor eklendi.

Yuvarlak yüzlüler

Yuvarlak yüzlü kişilerin seçeceği güneş gözlükleri yüzü olduğundan uzun ve ince göstermelidir. Yapmanız gereken, yüzünüzün en geniş kısmıyla eşit veya daha fazla genişlikte gözlükleri tercih etmek. Yüzünüzün yuvarlaklığını azaltacak yumuşak, köşeli ve dikdörtgen çerçeveli gözlükler size göre.

Uzun yüzlüler

Eğer yüzünüz uzunsa, küçük ya da dar, kare şeklinde gözlüklerden uzak durmalısınız. Geniş çerçeveler yüzün uzunluğunu kırdığı için dar çerçeveli gözlüklerden çok daha idealdir. Kare çerçeveli gözlükler sadece yüzün köşeli hatlarını belirginleştirir.

Oval yüzlüler

Yüzünüzün şekli ovalse şanslısınız, size hemen her tarz gözlük yakışır. Bu yüz şekli dengeli kabul edilir çünkü oval yüzde elmacık kemikleri genellikle çıkık olur. Yüzün kenarlarını kaplayan modeller de bu yüz tipine yakışır.

Üçgen yüzlüler

Üçgen yüzlülerin çenesi dar, alnı geniştir. Gözlerin olduğu bölgeye vurgu yaparak yüzün alt kısmını yumuşatın. Kedi gözü şeklinde çerçeveler yanlara doğru kıvrılmalı ve çeneyi dengeleyecek genişlikte olmalı.

Kare yüzlüler
Bu yüzde güçlü çene yapısı, geniş alın ve geniş elmacık kemikleri dikkat çeker. Köşeleri yumuşak, yuvarlak tarzda (kedi gözü şeklinde olabilir) gözlüklerle yumuşatabilirsiniz. Klasik oval çerçeveli gözlüklerde kare yüzlülerde iyi durur.

Açık tenliler
Hafif çerçeveleri veya gül ya da kehribar gibi renklerde olanlarını tercih edin. Şeffaf, mavi veya yeşil renkli çerçeveler yanaklara renk verir.

Koyu tenliler
Esmer ciltli ve koyu renk saçlı insanlara dore, lame veya şeffaf çerçeveli gözlükler çok yakışır. Siyah çerçeveler ise fazla ağır kaçabilir.

milliyet

Hiç yorum yok: