7 Eylül 2012 Cuma

 Memur olmak denilince akla ilk gelen şey KPSS’dir. Yani memur olmanın yolu Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan geçer. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için de en az Lise mezunu olmanız gerekir. Üniversite mezunları için KPSS-B ve KPSS-A grubu sınavları 2 yılda bir genelde Haziran ayının son haftası içerisinde gerçekleştirilir. Lise ve Önlisans mezunları için de her 2 yılda bir genelde Eylül ayının son haftaları içerisinde gerçekleştirilir.

Memur Olmanın Yolu

Memur olmanın yolu KPSS’den geçer diyoruz. KPSS’yi kazanmanın yolu da çok çalışmaktan geçer. KPSS-B sınavı en fazla memur alımının olduğu sınav türüdür. Örnek vermek gerekirse Lisans mezunları için 120 sorudan oluşan KPSS-B’de Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık olmak üzere 5 alandan sorular sorulur. KPSS-B’de adayları en çok zorlayan alan Matematiktir (Geometri de dahil olmak üzere). Yani sonuç itibarıyla KPSS’yi kazanmak için çok çalışmak gerekir.

Peki KPSS’ye nasıl hazırlanılır?

Genelde adaylar KPSS’ye hazırlanmak için yardımcı kaynaklar edinerek evde kendileri ders çalışırlar. Yardımcı kaynak olarak Fem akademi yayınlarının KPSS seti, Güvender yayınları KPSS seti, Yargı yayınları KPSS setleri ve İhtiyaç yayınlarının KPSS setleri en bilindikleridir. Amma ve lakin kendi başınıza evde ders çalışarak KPSS’ye hazırlanacağınızı memur_olmak düşünemiyorsanız KPSS için hazırlık kursları mevcuttur. Fikrimi sorarsanız (ki sordunuz varsayıyorum) eğer imkanlarınız elveriyorsa KPSS’ye hazırlanmak için iyi bir kursa başlamanız ve sınava kadar disiplinli bir şekilde çalışmanızdır.

Sonuç itibarıyla şayet Memur olmak istiyorsanız KPSS sınavına çok iyi hazırlanıp, sonrasında iyi bir puan alıp ÖSYM tarafından tercihlerin açılmasını beklersiniz. Tercihler yapma zamanı geldiğinde sınavda aldığınız puanı ve tercih etmek istediğiniz kurumun bir önce tercihlerde minimum kaç puanla kapattığını göz önüne alarak kendiniz için en uygun tercihi yaparak ya da bir sonraki açılması muhtemel tercih işlemlerini bekleyip gitmek istediğiniz Şehir ve Kurum’un puanlarının makul seviyelere inmesini bekleyerek Memur olabilirsiniz.

Umarım sizin için Memur olmak yukarıda anlattığım gibi akıcı ve kolay olur. Herkese bol şanslar ve başarılar diliyoruz.

iscipersonel.com

Hiç yorum yok: