2 Aralık 2007 Pazar

Cocuk Dostu Sehir

Çocuk Dostu Şehir

Çocuk Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNICEF arasında 2006-2010 dönemini kapsayan ülke programı eylem planı çerçevesinde Çocuk Dostu Şehir Projesinin hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştır.

Çocuk Dostu Şehir, Şehrin günlük hayatında çocuk haklarını yaşama geçirmeye özen gösteren herhangi bir kent veya yerel yönetişim sistemidir.

Çocuk Dostu Şehir Girişimi 1996 yılında gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Konferansında (HABİTAT ll) alınan ve şehirleri herkes için yaşanabilir mekanlar kılmayı amaçlayan kararın uzantısı olarak başlatılmıştır. Girişim UNICEF’in terminolojisi ile “önce çocuklar” ilkesini temel almaktadır.

Çocuk Dostu Şehir Projesi ile ilgili olarak 19-20 Nisan 2006 tarihlerinde Ankara’da bir toplantı yapılmıştır. Toplantıya İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün, Strateji Geliştirme Başkanlığının, Türkiye İstatistik Kurumunun, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunun, Adalet Bakanlığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Çevre ve Orman Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının ve Projenin uygulanacağı Antalya, Bursa, Tekirdağ, Kırşehir, Uşak, Gaziantep, Erzincan, Kayseri, Konya, Sivas, Trabzon ve Karaman İllerinin Vali Yardımcıları katılmıştır.

Konu ile ilgili sunular:

Yerel Yönetim Çocuk Dostu Şehir Göstergeler Atılacak Temel Adımlar

Hiç yorum yok: