25 Ağustos 2007 Cumartesi

YSK'ya 22 Temmuz icin ilk itiraz geldi

İşte, YSK’ya ilk iptal başvurusu


1968 mülkiye mezunu, emekli idareci, DYP’nin (1983) 34 kurucusundan biri olan ve Adana’da ’Bölge’ gazetesinde yazarı Mehmet Fatih Özgür, ’vatandaş’ olarak YSK’ya başvurdu.

Özgür, "YSK tarafından açıklanan seçim sonuçlarına esas alınan (bilgisayarda birleştirilen) sandık sonuçları fiilen sandıkta sayımla saptanıp tutanak altına alınanlar ile farklı olduğu kesin kanıtlarla belli olduğundan, bu durumda açıklanan sonuçlar ’mutlak butlan’ (yoklukla sakatlanmış, hiç yok hükmünde) ile ’Malul ve keenlemyekûn’dur. (Ölü doğmuş, yok hükmünde)" diyerek suç duyurusunda bulunuyor.

"Açıklanan sonuçların iptali; yeniden sayım yapılıp veya sandık sonuçlarının tutanaklar esas alınıp sandık sonuçları birleştirilmesinin yeniden yapılıp seçim kesin sonuçların bundan sonra ilanını istiyorum.

’MUTLAK BUTLAN’DIR

1- Seçimlerdeki sandık sonuçlarının yapılan tasnifte tutanağa geçirilmesinden sonra, bilgisayar yardımıyla birleştirilme aşamasında gerçek sonuçlar yerine farklı sonuçlar girilmek suretiyle hakiki seçim sonuçlarının değiştirildiği gerekçesine dayalı olarak;

- Açıklanan sonuçların gerçeği yansıtmadığından ’Mutlak Butlan’ ile ’malul ve Keenlemyekûn’ olduğunu,

- Bu nedenle öncelikle açıklanan sonuçların geçersiz olduğuna karar verilerek bu durumun ilanını,

- Ya sandıkların yeniden sayılıp bu sonuçların birleştirilmesi ve/veya sandıkbaşı sayım tutanaklarının elle birleştirilmesi suretiyle gerçek sonuçların ilanını talep ediyorum.

2- İddiamı destekleyen kanıtlar olarak da, sandık bazında tutanağa bağlanmış sonuçlar ile YSK’nın birleştirmelerinde esas alınan (Kurul’a bilgisayarla ulaştırılmış ve sonra internet sitenizde ilan olunmuş) sandık sonuçlarının farklılığını açıkça gösteren, medya aracılığıyla kamuoyuna açıklanan kanıtlar vererek beyan edip; YSK nezdindeki diğer delillerin böyle bir karşılaştırılmasının sonuçları değiştirdiğini ortaya koyacağını arz ediyorum.

3- Yüksek malumlarınız olduğu üzere böyle hallerde ’zamanaşımı’ bahse konu olmaz. İlgili yasa ve mevzuata nazaran böyle haller olağanüstü durumlar kabul olunup ’olağanüstü başvuru’ olanağı/hakkı tanınmıştır."

AİHM’YE GİDECEĞİM

YSK’dan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını isteyen Mehmet Fatih Özgür, bu iddiasına kanıt olarak, İzmir ve İstanbul çevresi ile ilgili yazıları nedeniyle Yalçın Bayer’i ve Can Ataklı’yı, belgeleri basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ve bu konuda demeç veren İstanbul 1. bölge adayı Prof. Dr. Mustafa Zengin’ı tanık olarak gösterdi.

YSK’ya yaptığı suç duyurusundan bir sonuç alamadığı takdirde konuyu AİHM’ye götüreceğini açıklayan Özgür, bu konuda Baykal, Sezer ve Bahçeli’ye de yazılarının bir örneğini gönderdiğini söylüyor.

YSK’ya hassas sorular

BAZI bilgisayar uzmanları, onların da akıllarına takılan bazı sorulara YSK’nın cevap vermesi gerektiğini belirtiler. Bizim aldığımız notlara göre sıralayabildiğimiz sorular şu noktalarda toplanıyor:

Batı’da doğup yaşayan ancak seçimlerde Doğu ve Güneydoğu’da seçmen listelerinde adları geçenler var mıdır? Bunlar doğuda oy kullanmış mıdır? Kullanmışlar ise bu oylar nasıl ve hangi yöntemle bilgisayara yüklenmiştir.

Doğu ve Güneydoğu’da seçmen sayısı ile oy kullanmamış gözüken seçmenler arasında fark var mıdır? Varsa ne kadardır? Bu fark her seçimdekinden daha az bir sayı ise bunu sadece katılım oranının yüksekliği ile açıklamak mümkün müdür?

Ünlü yazılım ve data firması Sun Microsystems, Türkiye’nin seçmen kütüklerinin güncelleştirilerek bilgisayara aktarılması konusunda veri tabanı ve programı oluşturmak amacıyla açılan ihaleyi ne kadar bedelle almıştır? (2001 Mayıs’ında bu ihaleyi alan firma, 2002 seçimlerindeki oylamanın %67’sinin bilgisayar ortamında gerçekleştirildiğini açıklamıştı. 2007 seçimlerinde ise bu oran %100 bilgisayar ortamında yapıldı. Artık önümüzdeki seçimlerde oy pusulası yerine bilgisayar ortamında oy kullanılması hedefleniyor.)

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından olan JP Morgan, YSK’nın veri tabanını ve seçmen kütüklerini güncelleştirmek amacıyla görevlendirilen Sun Microsystems firmasına bu iş için kredi kullandırmış mıdır? JP Morgan seçimler öncesinde Türkiye’de anket çalışması yaptırmış mıdır?

Sun Microsystems’in, Yunanistan’daki son seçimlerde Türkiye’deki benzer ihaleyi almasına karşın, muhalefetten ’Amerika’daki seçimlere hile karıştırdığı’ iddiası karşısında yükselen tepkiler üzerine Başbakan Karamanlis tarafından ihalenin iptal edildiğini biliyor musunuz? Bu ’vaka’dan Türkiye’de kimsenin haberi olmadı mı?

YSK Başkanı Muammer Aydın (yani siz) ve veri tabanına girenler bu programın nasıl kullanıldığını biliyor musunuz?

2002 seçimlerinde iki partili (AKP, CHP) sistem oluşmuştu. İki parti de (DYP 9.6, MHP 8.4) barajın altında kalmışlardı. Bu seçimde bir yanlış veya hata yapılmış olabilir mi?

Son bir soru...

Veri tabanına sahip bir firmanın, il veya genel bazda seçim sonuçlarını değiştirmesi mümkün olabilir mi?

Hiç yorum yok: