7 Eylül 2012 Cuma

 Memur olmak denilince akla ilk gelen şey KPSS’dir. Yani memur olmanın yolu Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan geçer. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için de en az Lise mezunu olmanız gerekir. Üniversite mezunları için KPSS-B ve KPSS-A grubu sınavları 2 yılda bir genelde Haziran ayının son haftası içerisinde gerçekleştirilir. Lise ve Önlisans mezunları için de her 2 yılda bir genelde Eylül ayının son haftaları içerisinde gerçekleştirilir.

Memur Olmanın Yolu

Memur olmanın yolu KPSS’den geçer diyoruz. KPSS’yi kazanmanın yolu da çok çalışmaktan geçer. KPSS-B sınavı en fazla memur alımının olduğu sınav türüdür. Örnek vermek gerekirse Lisans mezunları için 120 sorudan oluşan KPSS-B’de Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık olmak üzere 5 alandan sorular sorulur. KPSS-B’de adayları en çok zorlayan alan Matematiktir (Geometri de dahil olmak üzere). Yani sonuç itibarıyla KPSS’yi kazanmak için çok çalışmak gerekir.

Peki KPSS’ye nasıl hazırlanılır?

Genelde adaylar KPSS’ye hazırlanmak için yardımcı kaynaklar edinerek evde kendileri ders çalışırlar. Yardımcı kaynak olarak Fem akademi yayınlarının KPSS seti, Güvender yayınları KPSS seti, Yargı yayınları KPSS setleri ve İhtiyaç yayınlarının KPSS setleri en bilindikleridir. Amma ve lakin kendi başınıza evde ders çalışarak KPSS’ye hazırlanacağınızı memur_olmak düşünemiyorsanız KPSS için hazırlık kursları mevcuttur. Fikrimi sorarsanız (ki sordunuz varsayıyorum) eğer imkanlarınız elveriyorsa KPSS’ye hazırlanmak için iyi bir kursa başlamanız ve sınava kadar disiplinli bir şekilde çalışmanızdır.

Sonuç itibarıyla şayet Memur olmak istiyorsanız KPSS sınavına çok iyi hazırlanıp, sonrasında iyi bir puan alıp ÖSYM tarafından tercihlerin açılmasını beklersiniz. Tercihler yapma zamanı geldiğinde sınavda aldığınız puanı ve tercih etmek istediğiniz kurumun bir önce tercihlerde minimum kaç puanla kapattığını göz önüne alarak kendiniz için en uygun tercihi yaparak ya da bir sonraki açılması muhtemel tercih işlemlerini bekleyip gitmek istediğiniz Şehir ve Kurum’un puanlarının makul seviyelere inmesini bekleyerek Memur olabilirsiniz.

Umarım sizin için Memur olmak yukarıda anlattığım gibi akıcı ve kolay olur. Herkese bol şanslar ve başarılar diliyoruz.

iscipersonel.com

1 Eylül 2012 Cumartesi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Burs Başvurusu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ( TÜKD ) burs başvuru forumu için tıklayın

Üniversitelilere Burs Veren Kuruluşlar

Üniversite kazanan öğrencilere bir çok kuruluştan burs alabiliyor . 
 İşte onlardan bazıları
 
Kredi ve Yurtlar Kurumu! Yurt içinde tüm üniversite ve yüksekokullarda okuyan öğrencilere öğrenim kredisi ve katkı (harç) kredisi adı altında borç veriliyor. Öğrenim kredisi üçer aylık ödemeler halinde bankalar aracılığıyla ödeniyor ve miktarı her yıl enflasyon oranında belirleniyor.

Daha önce bir yükseköğrenim kurumundan mezun olanlar, kesin hükümle mahkum olanlar, yabancı uyruklular (KKTC dahil), gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, öğrenim kredisi almaktayken tekrar müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmiyor veya kredileri kesiliyor. Kredi Dairesi Başkanlığı Cemal Gürsel Cad. No.61 Cebeci 06590 Ankara Tel: 0312 - 363 87 70 (3 hat) Fax: 0312 - 319 99 37
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşfik Fonu Her yıl verilen burstan, üniversitelerin herhangi bir bölümünde okuyan ve dar gelirli olduğunu belgeleyen öğrenciler yaralanabiliyor. Lisansüstü öğretim görenler, ekstern öğrenciler, daha önce bir yükseköğretim kurumundan mezun olmuş olan, çalışan, vakıf üniversitelerinde ya da ikinci öğretimde okuyan, başarısızlık nedeniyle sene kaybı olanlar, yabancı uyruklular ve başka bir kurumdan burs alan öğrenciler Başbakanlık burslarından yararlanamıyorlar. Başvurular Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında yapılıyor. Başvuru formları YURTKUR'a bağlı bölge ya da yurt müdürlüklerinden ve fakülte dekanlıklarından alınabiliyor. Gerekli bilgiler üniversitelerde ve YURTKUR'a bağlı yurtlarda ilan edilerek duyuruluyor. Başvuru Adresi: Başbakanlık SYDT Fonu Karanfil Sok. No.67 Kat.3 06640 Bakanlıklar-Ankara Tel: 0312- 419 13 93 - 419 13 94 TÜBİTAK TÜBİTAK, Bilim Adamı Yetiştirme Grubu (BAYG) tarafından yürütülen Üniversite Öğrencilerine yönelik programlar  Üniversite Temel Bilimler Burs Programı  Üniversite Ödül Burs Programı  Üniversite Öğrencileri Yurtiçi/Yurtdışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı Başvuru: TÜBİTAK - BAYG Atatürk Bulvarı No:221 06100 Kavaklıdere Ankara Tel: (312) 4685300 - 2201 Faks: (312) 4272382 İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) İstanbul Sanayi Odası Vakfı; sağlam karakterli, güvenilir ve milli duygulara sahip, ancak maddi desteğe ihtiyacı olan çalışkan ve başarılı öğrencilere burs vermektedir. İSOV'un sağladığı burslar yüksek öğrenim kademesinde birinci sınıf veya ara sınıf öğrencilerine verilir. Bursun dağıtımında sınıfın önemi yoktur; maddi imkândan yoksun olan daha başarılı öğrencilere öncelik tanınır. Başvuru Adresi İstiklal cad. Oda Kule İş Merkezi No : 286 Kat :2 Beyoğlu / İstanbul Tel : 0212 293 54 18 – 19 Fax : 0212 251 46 35 Web : www.isov.org.tr E-mail : irtibat@isov.org.tr . Türk Eğitim Vakfı (TEV) Vakıf her yıl yurt içindeki tüm üniversitelerden, maddi desteğe muhtaç ve başarılı yaklaşık 5000 öğrenciye burs veriyor. Burs miktarı her yıl yeniden belirleniyor ve öğrenci başarılı olduğu sürece eğitim boyunca verilmeye devam ediliyor. TEV bursları ile ilgili bilgiler okullarda ilân ediliyor ve başvurular okullara yapılıyor. Başvuru Adresi: Türk Eğitim Vakfı Büyükdere Cad. No.111 Kocabaş İşhanı Kat.8 Gayrettepe/İSTANBUL Tel: 0212-217 56 90 (10 hat) Fax: 0212-266 31 80 Web: Ankara Şubesi: 0312-417 41 90 (4 hat) İzmir Şubesi: 0232-464 50 01 (4 hat) VAKSA
 • Burs, ülke sınırları içerisinde lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir. Ankara Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Çukurova Üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi Gazi Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Marmara Üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi • Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir.
 • Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 240 YTL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam edecektir.
• Sabancı Vakfı bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir.
• Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından en geç 17 Ekim 2008 akşamına kadar kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri / Burs Ofisi'ne teslim edilmesi gerekmektedir.
 Koç Vakfı Yetenekli ancak imkânları sınırlı olan öğrencilere burs veriyor. Hazırlık ve birinci sınıf haricindeki öğrencilere verilen burslar için sağlıklı, derslerinde başarılı ve devletin demokratik, hür, çağdaş ve laik düzenini içtenlikle benimsemiş olmak gerekiyor. Burslar için seçim okul idarelerince yapılıyor. Gerekli bilgileri dekanlıklardan ya da vakfın (0216-341 46 50) nolu telefonundan alabilirsiniz.
Finans Vakfı Özellikle son 10 yılda burs vermeye yönelik önemli adımlar atan Finans Vakfı 2001 yılında da sosyal bilimlerde yurtdışında lisansüstü programlardan birine devam etmek isteyenlere burs ve araştırma ödülleri verecek.
Finans Vakfı yurtiçinde öğrenimine devam edenlere de burs veriyor. Tel: 0212-230 66 18 Fax: 0212-296 35 84 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Vakfı Üniversitelerde öğrenim gören başarılı, maddi yönden desteğe muhtaç durumda bulunan ve Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş gençlere burs veriliyor. Herhangi bir fakülte ayrımı yapılmadan seçilen öğrenciler okullardaki koordinatör danışmanlar aracılığı ile seçiliyor.
ÇYDD Genel Merkezi Şimal Sk. No.10 Şişhane-İstanbul Tel : 0212-252 44 33 Fax: 0212-252 65 95 / 293 97 73

BURS VEREN DİĞER KURUM VE KURULUŞLAR

  Abant İzzet Baysal Üniversitesi  Adana Ticaret Odası  Afyon Ticaret ve Sanayi Odası  Akdeniz Üniversitesi Kurulmasına Yardım ve Destekleme Vakfı  Aydın Ticaret Odası  Bilkent Üniversitesi  Boğaziçi Üniversitesi Vakfı  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amalebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı  Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası  Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi  Eskişehir Sanayi Odası  Galatasaray Eğitim Vakfı  Gaziantep Üniversitesi Vakfı  İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı  İzmir Ticaret Odası  İzmit Ticaret Odası  İzzet Baysal Vakfı  Kepez Elektrik T.A.Ş.  Ondokuzmayıs Üniversitesi Vakfı  Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Selçuk Üniversitesi Güçlendirme Vakfı  Sema Yazar Gençlik Vakfı  TED Ankara Koleji Vakfı  Türk Anadolu Vakfı  Türkiye Diyanet Vakfı  Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Vakfı Yukarıda saydığımız kuruluşların yanı sıra her ilde burs veren vakıflara ulaşabilmek için de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine başvurulabilir.

İkinci öğretimlerin isyanı

Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde ikinci öğretim eğitim gören öğrenciler, harç protestosu yaptı.

Konya'da ikinci öğretimde harçların kaldırılmamasına tepki gösteren üniversite öğrencileri, Zafer Meydanı'nda biraraya geldi. Öğrenciler, 'İkinci öğretimde de harçlar kaldırılsın', 'Herkese eşit parasız eğitim' ve 'Eğitimde gece tarifesine son' yazılı dövizler açtı.

İnternetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olan 50 üniversiteli Zafer Meydanı'nda biraraya geldi. Grup adına açıklama yapan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ahmet Buğra Kalender, "Birinci öğretim ve açık öğretim harçlarının kaldırılması 'müjde' gibi sunulmaktadır. Fakat bilinmelidir ki harçların kaldırılması üniversite öğrencilerinin yıllardır yürüttüğü mücadeleler ile ödenen ve ödemekte olan bedellerin ürünüdür. Ayrıca bu uygulamayı müjde olarak niteleyen hükümet çeşitli bahaneler ile ikinci öğretim öğrencilerinin harçlarının kaldırmayarak fırsat eşitliğine aykırı davranmaktadır. Eylemlerimiz, adeletsizlik giderilinceye kadar devam edecek" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler dağıldı.

Reklam

ÖĞRENCİLERDEN ŞARKILI HARÇ EYLEMİ
Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi bir grup öğrenci, Delikliçınar Meydanı'nda ikinci öğretimde harçların kaldırılmamasını protesto için eylem yaptı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi olan 60'a yakın öğrenci, şarkı ve marşlar eşliğinde hükümeti protesto etti.

Grup adına konuşan Türkiye Gençlik Birliği Denizli İl Başkanı Cem Dikmen, hükümetin harçlarla ilgili kararının öğrencileri bölmeye yönelik olduğunu söyledi. Dikmen şöyle dedi:

"Biz siyaset yapmıyoruz. Namusuyla geçinen, alın teri döken, çalışan, onurlu insanların çocuklarıyız. Babalarımız bize gemicikler, marketler zinciri satın alamıyor. Birinci öğretim ve açık öğretimlerde bakanlar kurulu kararıyla harçların kaldırıldığı açıklandı. Bu bir kandırmaca ve oyundur. Bu parasız eğitim mücadelesi verip, hapse atılan öğrencilerle oyun oynamaktır. Öğrencileri bölmek istiyorlar. Harçlar ikinci öğretimde de kaldırılmalıdır. Nitekim, birinci öğretimde de harçlar bir yıllığına kaldırılmıştır. Yaşasın, bilimsel parasız eğitim."

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, parasız eğitim için imza kampanyası başlattı. Üç gün boyunca toplanacak olan imzalar TBMM'ye gönderilecek. Bu arada öğrencilerle tartışan bir kadın polis tarafından uzaklaştırıldı. Öğrenciler, şarkı marşlarla eylemlerine son verdi.

İKİNCİ ÖĞRETİM HARÇLARI DA KALDIRILSIN EYLEMİ
Sosyal medyada 'İkinci öğretim harçlarının da kaldırılmasına sessiz kalmayalım' sloganı altında bir ayaya gelen öğrenciler akşam saatlerin de Taksim'de eylem yaptı. Öğrenciler, 'O harç kalkacak. Üvey miyiz Devlet Baba', Müşteri değil öğrenciyiz biz', ' Parasız eğitim istiyoruz', 'İkinci öğretimi harcatmayacağız' diye slogan attılar.

Birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinin harç parası ödemeyeceğinin açıklanması üzerine, aynı uygulamayı ikinci öğretime de isteyen yaklaşık 500 kişilik topluluk, Taksim'de 'İkinci öğretim harçları da kaldırılsın, harçlara hayır' yazılı pankart açarak, İstiklal Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

'Müşteri değil öğrenciyiz biz', ' Parasız eğitim istiyoruz', ' İkinci öğretim bu ülkenin insanı değil mi?', ' Eğitimde gece tarifesine son', ' AKP'nin harcında adalet yok', yazılı dövizleri taşıdı.

Odakule'de topluluk adına basın açıklaması okuyan Utku Oğul;

"Kararın ayrıntılarında, ikinci öğretim, uzaktan eğitim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden yine harç alınacağı, yabancı dille eğitim gören öğrencilerin bir buçuk kat harç vereceği var. Üniversiteliler arasında ikilik yaratan bu karar anayasadaki eşitlik ilkesine dahi uymamaktadır. Parasız eğitimi harçlara indirgeyen ve eğitim sürecindeki temel haklarını es geçen anlayış giderek artan eşitsiz eğitim koşullarını daha da keskinleştirmiştir.Harçlar pazarlık olmadan tamamen kaldırılmalıdır. Üniversitelere daha fazla bütçe ayrılmalıdır. Harç kredileri borcu tüm üniversitelilerden silinmelidir. Üniversiteler hakkındaki kararlar üniversitelerin tüm bileşenlerine açık olmalıdır. Paralı üniversiteler kaldırılmalıdır. Parasız eğitimin gerçekleşmesi için başta harçlar olmak üzere, ulaşım, barınma, beslenme ve sağlık gibi üniversitelilerin temel yaşamsal ihtiyaçları parasız olarak karşılanmalıdır" dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız dağıldı.

ÖĞRENCİLER İKİNCİ ÖĞRETİM HARCININ KALDIRILMASI İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPTI
Eskişehir'de üniversite öğrencileri, ikinci öğretim harçlarının kaldırılması için yürüyüş yapıp, mini tiyatro gösterisi sahneledi.
Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki bir alış-veriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Anadolu Üniversitesi öğrencileri, 'İkinci öğretim harçları da kaldırılsın. Harçlara hayır' yazılı pankart açıp dövizler taşıdı. Sosyal paylaşım sitesi facebookta yapılan duyurular üzerine bir araya geldiklerini belirten öğrenciler alışveriş merkezi önünde harçlarla ilgili mini bir tiyatro gösterisi de sundu. İkinci öğretimdeki harçlarının kaldırılmasını isteyen öğrenciler daha sonra sloganlar atarak İsmet İnönü Caddesi'ndeki tramvay yolundan Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Bu sırada tramvay yolunu kapatılmamasını isteyen polislerle öğrenciler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Öğrenciler basın açıklamasını okuyan Özer Mete, ikinci öğretimden harç alınmasının üniversiteliler arasında ikilik yarattığını söyledi. Mete şunları kaydetti: "Bülent Arınç tarafından birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinin harç parası ödenmeyeceği açıklandı. Kararın ayrıntılarında ise ikinci öğretim, uzaktan öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden yine harç alınacağı, yabancı dille eğitim gören öğrencilerin bir buçuk kat harç vereceği vardı. Üniversiteler arasında ikilik yaratan bu karar, anayasadaki eşitlik ilkesine dahi uymamaktadır. Harçlar pazarlık olmadan tamamen kaldırılmalıdır. Üniversitelere daha fazla bütçe ayrılmalıdır. Harç kredileri borcu tüm üniversitelerden silinmelidir. Üniversiteler hakkındaki kararlar üniversitelerin tüm bileşenlerine açık olmalıdır. Paralı üniversiteler kaldırılmalıdır. Parasız eğitimin gerçekleşmesi için başta harçlar olmak üzere ulaşım, barınma, beslenme ve sağlık gibi üniversitelilerin temel yaşamsal ihtiyaçları parasız olarak karşılanmalıdır."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Harçlara hayır’ yürüyüşü olaylı başladı

MERSİN’de, ikinci öğretimde okuyan öğrenciler için de harçların kaldırılması için protesto yürüyüşü yapan 15 öğrenci, polislerin uyarılarına rağmen dağılmayınca gözaltına alındı.

Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde toplanan 15 öğrenci, ‘Tüm harçlar kaldırılsın . Kamusal demokratik üniversite istiyoruz’ pankartı açıp yürüyüşe geçti . ‘İkinci öğretimden harçlar kaldırılsın’, ‘Parasız eğitim haktır engellenemez’, ‘AKP elini eğitimden çek’, ‘Müşteri değiliz, öğrenciyiz’, ‘Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek’ dövizleri taşıyan 15 öğrencinin yürüyüşüne polis engel oldu.

15 öğrenciye 200 çevik kuvvet

Yaklaşık 200 kişilik çevik kuvvet ekibi, öğrencilerin dağılmasını istedi . Grup Atatürk Caddesi’ne yürümekte direnince polisle aralarında arbede çıktı . Ellerindeki dövizlerin sopaları ile polise saldıran gençler yaka paça gözaltına alındı . Gözaltına alınan bazı gençler yerde sürüklenirken asım hastası olan genç bir kız ise zor anlar yaşadı . Genç kıza 2 kadın çevik kuvvet polisi yardım etti . 15 genç, gözaltına alınarak polis aracı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü .

YÖK, Bulgaristan’da öğrenim gören Türk öğrencilerin denklik işlemlerinin durdurdu.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Bulgaristan’da eğitim gören Türk öğrencilerin denklik işlemlerini askıya alındığını açıkladı. YÖK’ten yapılan açıklamada, Bulgaristan bağlantılı sahtekarlığın tahmin edilenden fazla olduğu vurgulandı. YÖK, Temmuz ayında yaptığı toplantıda, Bulgaristan’da eğitim gören öğrencilerden bazılarının yasal olmayan yollardan derslerden geçer not aldığı ve okula devam etmeden mezun olma imkanı elde ettikleri için denklik işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. YÖK’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bulgaristan’a eğitim için giden bazı Türk öğrencilerin Bulgaristan’da diploma ders notu, şerh ve damga sahteciliği yapmakta olduklarının anlaşıldığı, söz konusu öğrencilerin sahte transkriptlerle Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yaptıkları, bazı öğrencilerin yasal olmayan yollardan derslerden geçer not aldığı, okula devam etmeden mezun olma imkanı elde ettikleri, sahtekarlığın boyutlarının tahmin edilenin de ötesinde olduğu ve örgütlü bir biçimde yapıldığının gerek öğrencilerle yapılan görüşmelerden gerek tercüme-danışmanlık büroları gibi öğrencilerle yakın temas içinde bulunanlardan alınan bilgilerden anlaşıldığı Dışişleri Bakanlığı’nca bildirilmiştir.”


YÖK’ün 5 Temmuz’da yaptığı toplantıda Bulgaristan’daki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların denklik işlemleri ile Türkiye ve KKTC’deki üniversitelere yapılacak yatay geçişlerin Bulgaristan makamlarıyla bu konuda sürdürülmekte olan müzakereler tamamlanıncaya kadar askıya alınması kararlaştırdı.

Başvuruda bulunmayın

Açıklamada, Bulgaristan’daki yükseköğretim kurumlarından mezun olan kişilerin denklik başvurusunda ya da buradaki üniversitelerin tanınıp tanınmadığına ilişkin belge talebinde bulunmamaları istendi. Bu tarihten önce denklik işlemleri tamamlanan kişilere ait evrakı ise yeni bir duyuru yapılıncaya kadar başvuru sahibine iade edilmeksizin YÖK’te muhafaza edilecek.

Yurt ve kredi başvuru süresi uzatıldı

Bu yıl ilk defa bir yükseköğretim alanına girenler için yurt, burs ve kredi başvuru süresinin 28 Ağustos'a uzatıldığı bildirildi.

YURTKUR Genel Müdürülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2012-2013 öğretim yılında lisans yerleştirme sınavı sonucunda yurt içinde ilk defa herhangi bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenler için başvuru süresinin 28 Ağustos 2012 gece 24.00'a kadar uzatıldığı ve başvuruların 'www.kyk.gov.tr' adresinden yapılacağı belirtildi.

YURKUR\'dan daha önce yapılan açıklamada, başvuruların 26 Ağustos 2012 akşamına son bulacağı belirtilmişti.

Ağustos ayında İstanbul'da fiyatlar yüzde 0.85 arttı

- İstanbul’da ağustos ayında perakende fiyatlar yüzde 0,85 oranında arttı.

İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) İstanbul ili için hazırlanan 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksine göre perakende fiyatlar aylık yüzde 0,85, Toptan Eşya Fiyatları İndeksine göre toptan fiyatlar ise aylık yüzde 0,76 oranında artış gösterdi.

İTO tarafından hazırlanan Fiyat İndekslerinin 2012 yılı Ağustos ayının bir önceki yılın aynı ayı ile mukayesesinde perakende fiyatlar yüzde 10,21, toptan fiyatlar yüzde 7,70 oranında artış kaydetti.

Söz konusu indekslerde yirmi dört aylık serilerden oluşan yıllık ortalama artış hesabına göre 2012 yılı Ağustos ayında 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 9,20, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 11,47 oranında arttı.

SGK prim ödeme süresini uzattı


SGK, bilgi işlem sistemlerindeki sorunlar nedeniyle prim ödeme süresini 4 Eylül Salı günü akşamına kadar uzattı.

 SGK’dan dün yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Kurumumuz ve bazı banka bilgi işlem sistemlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle, son ödeme günü 31 Ağustos 2012 olan her türlü prim ve diğer ödemelerin tahsilat işlemleri 4 Eylül 2012 Salı günü sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır.”
Prim ödemek için SGK’ya ve banka şubelerine giden mükellefler, sistem arızası nedeniyle primleri yatıramadılar. Prim ödeme için son gün arıza engeliyle karşılan mükellefler, cezalı duruma düşecekleri endişesine kapıldı. SGK bir duyuru yayınlayarak, tahsil edilemeyen primlerin 3 Eylül’de ve 4 Eylül günü mesai bitimine kadar cezasız olarak tahsil edileceğini açıkladı. 

Dış açığa İran ve ithalat pansumanı

Türkiye'nin dış ticaret açığı temmuzda yüzde 14.3 azalıp 7.89 milyar dolar oldu. Düşüşte İran'a 1.83 milyar dolarlık altın ihracatı ve ithalattaki yüzde 1.5'lik azalma etkili oldu.

İran'a altın ihracatında devam eden artış ve ithalattaki azalma ile dış ticaret açığı temmuzda yüzde 14.3 azalarak beklentilere paralel 7.89 milyar dolar oldu. Ocak - Temmuz arasındaki 7 aylık dış açık ise yüzde 20 düşüşle 50.7 milyar dolara geriledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Ekonomistler dış ticaret açığındaki daralmanın önümüzdeki aylarda da devam etmesini, buna paralel cari açıktaki gerilemenin de sürmesini bekliyor. Altın ihracatında artışın devam etmesine karşın altın ithalatının da arttığına dikkat çekilirken, euro bölgesinde yaşanan krizin pazarlardaki çeşitlenmeye rağmen ihracat üzerinde risk oluşturduğu belirtiliyor.
İhracat temmuzda yüzde 8.5 artarak 12.87 milyar dolar, Ocak-Temmuz'da yüzde 12.6 artarak 87.21 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalat temmuzda yüzde 1.5 azalarak 20.76 milyar dolar, Ocak-Temmuz'da ise yüzde 2 azalarak 137.91 milyar dolar oldu. Enerji ithalatı ise temmuzda yüzde 9.6 azalışla 4.44 milyar dolar, Ocak-Temmuz'da yüzde 13.3 artışla 33.78 milyar dolar olarak gerçekleşti. TÜİK verilerine göre altın ihracatı ise temmuzda 1.83 milyar doları İran'a olmak üzere toplamda 1.86 milyar dolar oldu. Geçen yıl temmuzda yüzde 56.3 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yılın aynı ayında yüzde 62'ye yükseldi.

Altın yine birinci
En büyük ihracat kalemi temmuzda 2.08 milyar dolar ile kıymetli taşlar ve metaller olurken; bunu 1.16 milyar dolar ile motorlu kara taşıtları ve aksam parçaları, 968 milyon dolar ile kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları, 896 milyon dolar ile demir ve çelik ve 739 milyon dolar ile örme giyim eşyası ve aksesuarları izledi.
Temmuzda en yüksek ithalat 4.44 milyar dolar ile mineral yakıtlar ve yağlar olurken, bunu; 2.32 milyar dolar ile kazanlar, makineler, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları, 1.99 milyar dolar ile kıymetli taşlar ve metaller ve 1.65 milyar dolar ile demir ve çelik izledi.
Çağlayan: Tekeden süt sağdık
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ikinci ve üçüncü çeyreklerde Türkiye ekonomisinin ihracatla büyüyeceğini belirterek, ”İhracatçılarımızla pazar çeşitliliği yaratarak adeta tekeden süt çıkarırcasına ihracatımızı artırıyoruz” dedi.
AB ekonomisindeki durum, paritedeki gerileme, Ortadoğu’daki gelişmelere rağmen hedeflerinin ihracatta 148.5 milyar dolarlık yıl sonu OVP (Orta Vadeli Program) hedefini aşmak olduğunu hatırlatan Bakan Çağlayan, son 12 aylık ihracatın 144.7 milyar dolara yükseldiğini, OVP hedefinin 3.8 milyar dolar altında olduklarını, yıl sonunda 148.5 milyar doların geçileceğini söyledi.

AB ilk kez Ortadoğu ve K. Afrika’dan geride kaldı

Geçen yılın temmuz ayında yüzde 47.7 olan Avrupa Birliği'nin (AB) ihracattaki payı, 2012 Temmuz ayında yüzde 34.3'e gerilerken, AB'ye yapılan ihracat, 2011 yılının aynı ayına göre yüzde 21.9 azalarak 4.42 milyar dolar oldu. Oyak Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin, temmuz ayı dış ticaret istatistiklerine ilişkin olarak, tüm ihracat içerisinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin payının, ilk kez Avrupa’yı geçtiğini söyledi. Haziran ayında Avrupa ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın ihracattaki payı yüzde 37.1 ile kafa kafaya gelmişti.
İhracat tarafında altının en önemli katkı sağlayıcı olarak yine ön plana çıktığını belirten Girgin, ”Çünkü diğer sektörlerde yıllık performansa bakıldığında genel olarak bir düşüş görünüyor. Ülke ayrımına bakıldığı zaman tüm ihracat içerisinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin payı, ilk kez Avrupa’yı geçmiş durumda. Yüzde 40’a ulaştı, Avrupa’nın yüzde 34 olmuş. Bu ilk kez olan bir şey” dedi.

İthalatta Rusya ilk sırada
Temmuzda ayda en fazla ihracat yapılan ülke İran olurken, bu ülkeye yapılan ihracat 2011 yılı Temmuz ayına göre yüzde 573.8 artarak 2.16 milyar dolar olarak gerçekleşti. İran'ı 1.04 milyar dolar ile Almanya, 912 milyon dolar ile Irak, 638 milyon dolar ile İngiltere ve 552 milyon dolar ile Rusya takip etti. Rusya ithalatta ise ilk sırada yer aldı ve bu ülkeden yapılan ithalat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35.8 artarak 2.42 milyar dolar olarak gerçekleşti. Rusya'yı sırasıyla 1.82 milyar dolar ile Almanya, 1.8 milyar dolar ile Çin ve 1.28 milyar dolar ile ABD izledi.

AB’de şeffaf akkor ampuller bugünden itibaren yasak

Enerji verimliliği düşük ve karbondioksit yaydığı için çevreye zararlı olarak değerlendirilen, aralarında Türkiye’de yoğun olarak kullanılan Edison tipi şeffaf akkor ampullerin de bulunduğu bazı ürünlerin üretim ve satışı bugünden itibaren Avrupa Birliği’nde yasaklanacak. AB’de enerji tasarrufu ve küresel ısınmayla mücadelede aldığı kademeli kararlar doğrultusunda önce 100, ardından 75 wattlık akkor ampullerin üretimi, satışı ve ithalatı yasaklanmıştı.

Hazırlanan program uyarınca 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren 60 wattlık akkor ampuller yasak kapsamına alınmış ve bu yılın Eylül ayına kadar piyasadaki bütün klasik akkor ampullerin satış, üretim ve ithalatının yasaklanması hedeflenmişti. Yasak ile AB ülkelerinin yılda toplam 40 milyar kilovatsaat enerji tasarrufun bulunması böylece karbondioksit emisyonunun yılda 15 milyon ton düşürülmesi amaçlanmıştı.

Ampul konusunda ithalata bağımlı olduğu için Türkiye’yi doğrudan etkilemesi beklenen uygulamanın ardından enerjiden yüksek tasarruf sağlayan ve LED ampullerin fiyatlarının artması bekleniyor. Her mekanda kullanılan ve küresel anlamda önemli bir pazar olan ampul sektöründe tek yerli üretici Tekfen 2002’de üretimi durdurduğu için yerli üretici bulunmuyor. Öte yandan, 2000’li yılların başında General Elektrik, Philips gibi küresel firmalar üretim yapılarında değişikliğe gittikleri gerekçesiyle Türkiye’deki fabrikalarını kapattı.

HAVADA THY KOKUSU VAR!

Türk Hava Yolları kendisine ait kurumsal bir koku bulma arayışına girdi. Yeni koku THY uçaklarından, binalarına kadar her yerde kullanılacak.

Türk Hava Yolları’nın (THY) da artık bir kokusu olacak. THY’nin tüm uçakları, binları ve lounge’ları kurumsal kokuya bürünecek. Dünyada hızla yayılan kurumsal koku arayışına THY de başladı.
THY kendi ‘imza’ kokusunu oluşturmak için esans üreticisi MG Gülçiçek ile beraber çalışıyor. Edinilen bilgilere göre, THY bu çalışma kapsamında bir de anket yapmış. Ankete katılan grubun içinde kabin ekibinden yolculara, şirket yönetiminden pilotlara yaklaşık 2 bin kişi var. THY’nin yeni kokusu uçaklardan, yönetim binasına markaya ait tüm mekânlarda kullanılacak.

Koku seçimi konusuyla da bizzat şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun ilgilendiği ve yeni kokunun içeriği ise henüz netlik kazanmış değil. Hamdi Topçu, "Uçaklarımıza ve salonlarımıza girince aynı duyguyu hissettirecek bir koku istiyoruz. 7 - 8 aydır bunun üzerinde çalışıyoruz. Yasemin, okyanus ya da çam kokusu gibi seçenekler var. Ama henüz netlik kazanmadı. Çok yakında yeni kokumuzu hayata geçireceğiz" dedi.
Scent marketing (koku pazarlama) pazarlamanın yeni ve hızla yayılan yöntemlerinden birisi. Dünya çapında pek çok marka, kendi imajına özel ürettiği ortam kokularıyla tüketicilerine ulaşıyor.

‘Duyusal logo’
Kurumsal kokunun belirlenmesinde markanın müşteri kitlesi büyük önem taşıyor. Ardından markanın müşteriler için ne çağrıştırdığı ve nasıl kokması gerektiği konusunda araştırmalar yapılıyor. Bu süreçte firmaya özel farklı koku kombinasyonları tasarlanıyor. Bu kokular daha sonra müşteriye, şirket çalışanlarına, yönetime koklatılıp değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirmenin sonunda imza koku da belirlenmiş oluyor.
Yapılan araştırmalara göre markanın duyusal logosu olarak tanımlanan kokular, marka algılamasını etkilemenin yanı sıra tüketicilerde satın alma davranışını da etkiliyor. Bu nedenle perakende firmalarının yanı sıra oteller, alışveriş merkezleri ve spa merkezleri de özel kokulandırma sistemi tercih ediyorlar. Türk markalarının ağırlıklı olarak çiçek kokularını tercih ettiği belirtiliyor.

Kokulu pazarlama camİye de girdi
Scent marketing alanında faaliyet gösteren firmalardan Vavana, son olarak İstanbul’da Süleymaniye Cami’nin kokulandırmasını gerçekleştirdi. Uzun süren laboratuar ve Ar-Ge çalışmalarının ardından, Süleymaniye Cami’sine özel bir koku bulduklarını açıklayan Vavana yetkilileri, “Yüzlerce metrekarelik alanı kokulandırabilen Bubble isimli özel cihazlarımız sayesinde Süleymaniye Cami’nin özel kokusu tüm cami içerisine dağıltıldı” dedi.

Alegori nedir?

Alegori, Yerine, bir görüntü, bir yaşantı veya bir davranışın daha iyi kavranmasını sağlamak için göz önünde canlandırıp dile getirme sanatıdır Soyut bir düşünceyi heykel ya da resim ile göstermek, örneğin adalet düşüncesinin gözü bağlı ve elinde terazi bulunan bir kadınla(Themis) anlatılması gibi. Kutadgu Bilig (Yusuf Has Hacib) Türk yazınındaki alegorik yapıtlardandır. "Adalet", "Saadet", "Devlet" ve "Akıl" iyi bir devletin nasıl olması gerektiğini tartışır. Bu soyut kavramların insan niteliği ile verilmesi "yerine"dir. Daha çok fabl'larda görülür.

Kış aylarıyla aşk ve nefret ilişkisi

1-Aşk En sevdiğiniz kabanınızı, deri eldivenleriniz ve fötr şapkanızla takmanız mümkün.
2-Nefret Mağazaları kalın kalın pantolarla dolaşmak ise tam bir işkence. Mağazaya girince terliyorsun, dışarı çıkınca üşüyorsun. Koltuk altında çıkan koyu halkaları hiç saymıyoruz.
 3-Aşk Buz pateni, sıcak çikolata, sahlep, evde sinema günleri gibi aktiviteler kış aylarını sevmek için en güzel sebeplerden.
4-Nefret Uyumuş bir yüz, kızarmış bir burun ve soğuktan donmuş kulaklar ve hiç ısınmayan ayaklar ise kış aylarının en nefret edilesi olayları.
5-Aşk Sonunda aylarca dolapta bekleyen çizmeleri çıkarmanın vakti geldi. Camel rengi süetler, siyah zincirli deriler, diz üstü feminenler ve süper rahat Ugglar…
 6-Nefret Yerlerde su birikintileri, kar-tuz-çamur karışımı kar kalıntıları ve çizmelerinizle haşır neşir olmuş pis lekeler, ıslanmış ayaklar oldukça can sıkıcı.
 7-Aşk Soğuk bir hava, sıcak bir oda, battaniye ve sıcak çay kış aylarının en güzel eğlencesi.
8-Nefret Cildimiz soğuk havada kurur ve pul pul dökülür. Bu oldukça can sıkıcı değil mi?
9-Aşk Kış sezonunda her şey romantik geliyor. Yılbaşı süslemeleri, rahat bir kafede sıcak şarap keyfi, kanepede bir battaniyeyi paylaşmak…
10-Nefret Kar yağdığında hepimiz kardan adam gibi oluyoruz fakat örme şapkalar, fiyonklu kulaklıklar, renkli eldivenler oldukça şirin görünüyor.
11-Aşk 1 saatten fazla zaman ayırdığınız saçınız,dışarı çıktığınız an 2 damla yağmurdan bozuluyor. Böyle bir durumda insan kış aylarını nasıl sevebilirki?

ÖSYM Ek kontenjanlara Kimler Başvurabilir?

2012 YGS ve LYS ek kontenjan başvuru işlemlerinin Ekim ayının ilk haftasında başlayabileceği öngörülüyor. 2012 YGS ve LYS ek yerleştirme Başvuru koşulları nelerdir. Kimler ek yerleştirmelere başvurabilir. İşte 2012 ÖSYS ek yerleştirme başvuru şartları ile ilgili ayrıntılar:

Başvuru koşullarıyla ilgili kessin bilgiler 2012 ÖSYS ek yerleştirme kontenjan kılavuzunda açıklanacak. Ancak adaylara fikir vermesi açısında bir önceki dönem (2011) ÖSYS ek yerleştirme başvuruları aşağıdaki esaslara göre yapılmıştı. Bu sene de önemli değişiklikler beklenmiyor. İşte geçen sene ek yerleştirmelerde aranan koşullar:
 
1.2011-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2011-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekir.
 
Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açıköğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, Anadolu Üniversitesinin kontenjan sınırlaması olmayan açıköğretim lisans ve ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.
 
Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:


a)  Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecektir.
 
b) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B'deki önlisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A'daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.
 
2. 2011'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme için tercih yapabilirler.
 
3. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.
 
4. 2011-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuran, 2011-ÖSYS'de sınava girmek için başvurduğu hâlde sınava girmeyen veya sınava girerek 140,000'ın altında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.
 
5. 2011-ÖSYS'de sınava girerek ilgili puan türünde 140,000 ile 179,999 arasında YGS puanı alan meslek lisesi mezunları gerek kendi alanlarında gerek alanları dışında Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm programlar ile Tablo-4'teki Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.
 
KAYNAK: ÖSYM 2011 TERCİH KILAVUZU için TIKLAYINIZ

2011 DGS Tercih İşlemleri

2012 DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK
Adaylar; 2012-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.
Tercihler bireysel olarak internet aracılığıyla aday tarafından elektronik ortamda yapılacaktır. 
Tercih edilmek istenen programların varsa koşullarının dikkatlice incelenmesi gerekir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardı

Öğretmen Atama Kılavuzu Eylül 2012 - Duyuru

2012 Eylül Dönemi Öğretmen Atamaları 10 Eylül tarihinde yapılacağı açıklandı. Atama bekleyen öğretmen adaylarımıza başarılar ve bol şans diliyoruz. Gönül isterdi ki hepsi atansın ama ülkemiz gerçekleri ortada maalesef.
 
1-    Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere "ilk atama" yoluyla 40.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır. Buna ilişkin 2012-2 Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır. Başvurular, 03-09 Eylül 2012 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak olup, atamalar 10 Eylül 2012 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Atanan öğretmenler, 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren göreve başlayacaklardır.
Adaylar, tebligatı takiben Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce 12 - 16 Eylül 2012 tarihleri arasında uyum eğitimine alınacaklardır.
2-   Mezuniyetleri itibarıyla, Sınıf Öğretmenliği alanından başka alanlara geçmek isteyenler başta olmak üzere il genelinde ihtiyaç duyulan alanlara alan değişikliği yapılacaktır. Buna ilişkin 2012 Yılı Alan Değişikliği Kılavuzu, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adresinde kamuoyuna duyurulacaktır. Başvurular, 10-13 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacak olup, atamalar 14 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır. Atananlar, yeni görevlerine 17 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacaklardır.
3-  10 Mart 2012 tarihinde yapılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı'nda başarılı olanların atamaları, önümüzdeki aylarda yapılacak olan eğitim kurumlarının norm güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir. Buna ilişkin Kılavuz, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır.
4-  Eş durumu atamalarında, eşlerden herhangi birinin ataması norm açığı bulunmaması nedeniyle yapılamamış ise, atanan eşin ilişik kesmemiş olması kaydıyla bir dilekçe ile başvurması ve il millî eğitim müdürlüğünce Bakanlığa bildirilmesi durumunda iptal işlemi gerçekleştirilecektir.
5-  Zorunlu yer değiştirmeye tabi olan kamu personelinin öğretmen olan eşlerinin, 2012 yılı yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmeler kapsamında ataması yapılamayanların durumu Bakanlığımızca değerlendirilmekte olup, konuya ilişkin çalışmalar kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.